Výprava do ZOO v Praze 25.3.2023

Výprava do ZOO v Praze 25.3.2023

Máme sobotu 25. března, půl deváté ráno a scházíme se na autobusové zastávce u Billy na Drkolnově. I když je riziko nepříliš příznivého počasí a ráno dost pršelo, chystáme se vyrazit na naši březnovou výpravu. A tentokrát to bude za zvířátky...

Nakonec nás dorazilo celkem 13. Na místě srazu zařizujeme nezbytné formality a zanedlouho nám již přijíždí autobus, kterým odjíždíme do Prahy. S ohledem na počty další přistupujících osob jsme celkem rádi, že jsme nastupovali už na konečné. Celkem pohodlně jsme tedy dojeli do Prahy, kde nás čekalo cestování. Nejprve jsme se v metru na Smíchově snažili naučit, jak se tu orientovat a poté jsme úspěšně vystřídali metro, metro a autobus, až jsme dorazili do Tróji.

U vstupu do ZOO bylo docela narváno, protože zrovna dnes je zahajována hlavní návštěvnická sezóna, tentokrát prý již 92. U pokladen to ale šlo celkem rychle a tak jsme zanedlouho získali vhodnou sadu vstupenek a nyní již můžeme projít turniketem, prohlídnout si mapu a vyrážíme do kopce, směrem k prvnímu pavilonu.

Postupně procházíme mezi jednotlivými zvířaty, mezi kterými jsme našli lední medvědy, orangutany, opice či třeba hrochy. Následně ale míříme k prvnímu komentovanému programu, kterého bychom se rádi zúčastnili. Dorážíme tedy k žirafám. A jelikož máme chvíli volna, je čas i na očekávanou pauzu na oběd. Ten si dopřáváme s výhledem právě k žirafám a poté se přesunujeme dovnitř, kde jejich ošetřovatelka vypráví o jejich fyziologii i chování.

Další povídání k dalším druhům navazuje venku, ale tam je trochu moc plno, tak se raději vydáváme na prohlídku nového pavilonu goril. Trochu nás překvapuje, že je celkem daleko, ale návštěva stojí za to :)

Čas nám trochu pokročil a pomalu se blíží čas dalšího setkání u zvířat, kde rozhodně nechceme chybět. Trávíme nějaký čas u slonů a poté cestou kolem vlků a mezi papoušky scházíme zpět do dolní části zahrady, kde se usazujeme do hlediště u bazénu lachtanů. U těch nejde o povídání, ale o ukázky z jejich výcviku - a umí toho opravdu hodně. Trošku nám během toho sprchlo, ale poté vykouklo slunce a tak jsme zase v pohodě.

Většina doby vyhrazené na prohlídku již je za námi, ale vydáváme se ještě na jeden "prohlídkový okruh" v dolní části zahrady. Navštěvujeme Darwinův kráter, velmi zblízka si prohlížíme klokany a poté míříme ještě do Afriky - za šelmami a dalšími menšími zvířaty.

Všichni chodí rádi do ZOO, ale naše dnešní návštěva již je za námi. Po "nezbytné" návštěvě obchodu se suvenýry již musíme zamířit k východu a po sérii autobus - metro - metro čekáme na autobus, který nás odveze zpět do Příbrami.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost