Svojsíkův závod Příbram 22.4.2023

Svojsíkův závod Příbram 22.4.2023

V Příbrami se nám začala šířit nová, neznámá nemoc! Jediný, kdo ji může pomoci zastavit, než dojde k sanaci celého města, jsou členové odvážných akčních týmů, které se setkávají v sobotu 22.4.2023 v prostorách bývalé 8.ZŠ.

Na Svojsíkův závod, který se dnes koná, míří celkem 10 družin skautek, 8 soutěžních týmů skautů a jeden tým nesoutěžní. V prostorách u naší klubovny se scházejí po 8. hodině ranní a postupně se registrují k odvážné akci, do které se mají za chvíli vrhnout. Po pár nezbytnostech a vylosování soutěžních čísel se scházíme v prostoru před klubovnou, kde nám zástupci vědy i armády sdělují, že máme fakt velký problém. Začala se nám po Příbrami šířit nemoc, která způsobuje, že nakažení ztrácí schopnost ovládat své tělo a nakonec v podstatě zkamení. Známy jsou příznaky, kterými je promodrání pokožky, ale nikdo neví, čím se daná nemoc léčí a ani to, co přesně ji způsobuje.
Armáda by na základě doporučení jedné radikální vědkyně ráda srovnala Příbram se zemí, abychom se nestali epicentrem nekontrolované nákazy. Přesto však dostáváme šanci zjistit, jak se nemoc zbavit i cestou, která je poněkud méně bolestivá.

V přidělené časy se vždy čtveřice akčních týmů (počínaje číslem 2, neboť 1 si nikdo nevylosoval) dostavuje na první stanoviště, kde získávají nezbytné souřadnice dalších míst, která jsou pro dnešní pátrání klíčová, a také průkaz pro záznam postupu. Následně se všechny tyto týmy odebírají o patro výš, kde si připravují zásoby na cestu. Všichni si zvládli svačinu připravit i zabalit, a mohou tedy vyrazit do ulic.

Po městě a jeho nejbližším okolí je umístěno 8 stanovišť, na kterých čekají na akční týmy úkoly, které mají splnit. V lese se nám stala nehoda, při které došlo ke srážce pejskařky s koloběžkářem, o kousek dál je potřeba rozpoznat rostliny pro výrobu přírodních léků, na náměstí je potřeba naplánovat, kde by šly nakoupit všechny věci z připraveného nákupního seznamu… Je potřeba také umět vyhledávat a zjišťovat informace, poslat vzorky minerálů na ministerstvo, či sestavit model vozidla pro pohyb v karanténní oblasti. Na jednom ze stanovišť je dokonce potřeba sestoupit do štoly a najít zde vzorky minerálů. Týmům to jde celkem dobře, jen občas je nutné všeho nechat a jít se nechat dočasně ošetřit, neboť po městě se pohybuje větší několik nakažených, kteří nám to trochu komplikují.

Po splnění všech stanovišť se týmy vracejí zpět na základnu, kde si mohou stáhnout a poslechnout vzkaz vědce, kterému se podařilo zjistit postup výroby léku. Ten nakonec také všichni úspěšně připravují.

A co že se tedy vlastně v našem městě stalo? V podzemí začala nelegální těžba, ve které došlo k odkrytí několika kapes s vodou kontaminovanou vzácnou a nám dosud neznámou bakterií. Tato bakterie se dostala do podzemních vod a přes jednu ze studen na Březových Horách až k prvním nakaženým. Navíc jsme zjistili, že podobná nákaza už tu v minulosti byla, a její následky byly pro nakažené poměrně tragické.

Následně již mohlo dojít k vyhlášení nejlepších týmů tohoto kola Svojsíkova závodu.

V kategorii skautů se na 1. místě umístila družina 8 OVS skauti, 2. místo obsadili Superskauti a 3. místo družna Eridan. Naše družina Koal se umístila na místě 4.

V kategorii skautek se na 1. místě umístila družina 8 OVS skautky, na 2. místě Vodoměrky a 3. místo obsadili Žabičky.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost