Výprava na tábořiště 16.-17.6.2023

Večerní oheň

Máme tu polovinu června a po poměrně dlouhé době výpravu, při které náš nečeká žádná střecha nad hlavou. Vyrážíme na místo, kde máme být již za měsíc na táboře.

Scházíme se v pátek 16. června 2023 krátce po 17. hodině u Billy v Příbrami na Drkolnově. I když ještě před chvílí dost pršelo, nakonec se počasí přeci jen umoudřilo a tak nás z Příbrami bude vyrážet deset. Nakupujeme nezbytné zásoby a poté již nastupujeme do autobusu, který nás odváží na Dobříš. Sem za námi doráží ještě Hihi s Kitty, se kterými se již společně přesunujeme zdejším „vyhlídkovým autobusem“ na Rybníky a odtud pěšky pokračujeme na tábořiště.

Po příchodu na tábořiště se nejprve zdravíme s Káčou (majitelkou louky), koukáme na koníky a poté si připravujeme přístřešky, ve kterých budeme nocovat. Nakonec máme 3 „apartmány“ – pro dámy, pro pány a pak soukromé bydlení pro Pavoučka 😊 Zároveň sbíráme dřevo na oheň, u kterého se posléze usazujeme k večeři a k povídání.

Čas nám pokročil, soukáme se tedy do spacáků a Golem nám vypráví pohádku na dobrou noc… A ani se nenadějeme a máme tu ráno. Máme slunečno, takže je vylézání ze spacáků celkem příjemné. Tedy ne všem se úplně chce, ale pár holek už kecalo docela dlouho a tak je na čase se zvednout a jít si užít den.

Rozděláváme oheň, na kterém vaříme čaj a dáváme si klasickou „sypanou“ snídani. Poté si balíme věci do batohů a vydáváme se na obhlídku tábořiště a navštěvujeme Kocábu. Voda je studená, ale v aktuálním počasí je celkem příjemné namočit si aspoň nohy 😊

Poté se přesunujeme o kousek výš a rozdělujeme se do 2 týmů na hry. Nejprve se snažíme dostat míč přihrávkami do čtverce soupeřů. Je to docela náročné, ale zlepšujeme se.
Po chvíli pauzy dostáváme za úkol vyzkoušet si odpalování tenisáku za využití „pálky“ tvořené vhodným kusem dřeva. Když už nám to celkem jde, zkoušíme si zahrát zjednodušenou variantu softballu.

Čas nám pokročil a bude na čase připravit si oběd. Rozděláváme oheň, na kterém vaříme těstoviny. Jenže při druhé várce se nám začíná poněkud kazit počasí ☹ Obloha se zatáhla a začíná zlehka kapat. Dovařujeme tedy oběd, uklízíme po sobě a vydáváme se na cestu na Dobříš.

Jdeme po „Dášence“, ale již cestou ke Strži začíná poměrně silně pršet a tak se nedobrovolně „sprchujeme“. Neprší ale trvale, po chvíli vždy vysvitne slunce, takže zase trochu osycháme. A po chvíli znovu…

I když s větším množstvím přestávek, za cca 2,5 hodiny přicházíme na Dobříš, kde máme v plánu udělat si menší svačino-piknik. Jenže nám zase začíná pršet, takže se kolektivně rozhodujeme vyrazit na bus. Docházíme na nádraží pár minut před jeho odjezdem a rovnou se tedy necháváme odvézt do Příbrami. Svačina nás ale samozřejmě čeká…

Jdeme do klubovny, kde si po menší pauze a převlečení se do suchého dáváme slíbenou svačinu a poté máme cca ¾ hodiny na hraní deskovek. Už se jen přesunout zpět k Bille a hurá za rodiči.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost