Betlémské světlo 2023

Betlémské světlo 2023

Předvánoční čas je již dlouhá léta spojen s tradicí šíření Betlémského světla. A jinak tomu nemohlo být ani letos 😊

Letošní Betlémské světlo pro nás začalo již tradičním výletem do Čenkova, kde jsme si s Beruškou prohlédli zdejší betlém ze sena. Následně naše cesta vedla do Rožmitálu pod Třemšínem, kde jsme vyzvedli světýlko, které jsme následně dopravili do Příbrami a „ubytovali“ jej u sebe doma.

Pokračování nastalo v pátek 22. prosince odpoledne, kdy jsme se vydali na Svatou Horu. Před 18. hodinou se scházíme v sakristii se zástupci dalších oddílů – 6. oddílu, Brdské smečky, Ginga Příbram a 19. oddílu Příbram.

Dnešní předávání je bohužel poněkud poznamenané smutnými událostmi, které nastali na Filosofické fakultě UK v Praze. Celé setkání v kostele tedy zahajujeme minutou ticha za oběti. Následně ale již nastupují holky z 6. oddílu, které si připravili vystoupení s několika vánočními písněmi.

Po vystoupení již přicházíme my ostatní a přinášíme Betlémské světlo, které si od nás za Svatou Horu přebírá David Horáček. Ten všem přítomným žehná a poté se můžeme pustit do šíření plamínku, který je nejen symbolem Vánoc, ale také vhodnou příležitostí k setkávání se a přání hezkých Vánoc.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost