Kronika 2005-2006

Vodní výprava - 24.3.-26.3.2006

Již koncem tábora roku 2005, se dohodlo že na jaře 2006, navštívíme bratra Kučase v jeho domově v Liberci. O víkendu 24 – 26.3. 2006, se tak stalo.

V první chvíli to vypadalo slibně, přihlásilo se spousta brášků. A hned chtěli třeba do Babylonu apod.S ubíhajícím časem jsme k odjezdu autobusu přišli všeho všudy jen tři. Plaváček, Plamínek a ……

Odjíždíme ve dvě hodiny odpoledne z Jiráskových sadů, autobusem do Prahy z Prahy jedeme do Liberce v 17,30. V Liberci na autobusovém nádraží na nás již čeká Hanka a Kučas. Vítáme se s nimi a jdeme k domu k Hance. Téměř přes celý Liberec.

Následně se vítáme s papouškem Dorotkou a s Jirkou. Později s Martinem a Honzou.Večer se ještě hraje hra Labyrint a Plaváček s Kučasem a Martinem dráždí počítač, pak se jde už spát.

Vstáváme v osm hodin ráno, snídaně, obléct pár věcí a jdeme se podívat do okolí Liberce.Přes město, okolo přehrady a do botanické zahrady. Všude bylo mnoho k vidění i k prohlížení. V poledne se vracíme k Hance, máme dobrý oběd, všem chutná. Plaváček s Kučasem, Martinem a Honzou, potom opět dráždí počítač. To vše až do čtvrté hodiny odpolední kdy se odebíráme do aquaparku Babylon. Mnoho tobogánů, vířivek, jeskyní a pára se saunou. No prostě paráda. Polovina z nás je tam do sedmi hodin a druhá polovina až do zavírací hodiny. Plaváček v Babylonu málem přišel o plavky, prodřel je na toboganu.

My kteří odcházíme dřív tak se stavujeme u Kučase doma. Hostí nás minerální vodou a dobrými plackami. Prohlížíme jeho pokojík a pak se opět vydáváme zpět k Hance.

Tentokráte jdeme spát poměrně brzo.

Ráno se nechce vstávat, čas je posunut o hodinu do předu, avšak autobus nám jede v poledne a tak se nedá nic dělat. Balíme, uklízí se a odcházíme na náš autobus. Cestou se k nám přidává Kučas a my jej zveme do Příbrami.

Loučíme se, nastupujeme do autobusu a je jasné že víkend utekl jako voda. Venku také prší a v sobotu chvilku pršelo. V Praze jsme za hodinku a v Příbrami již ve čtyři odpoledne.

Výprava se povedla, příště nás snad pojede více.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost