Kronika 2008-2009

Výprava do lůmků u Bohutína - 12.-14.9.2008

Ač se právě před tímto víkendem výrazně ochladilo a nás čekala výprava ven, přesto jsme se sešli a zvládli to!

Sraz jsme si dali v pátek v 17 hodin u klubovny. Na místo dorazili Golem, Dodo, Filip a Čokíno. O pár hodin později se k nám připojila ještě Kotě. V klubovně jsme si vzali část zásob a vyrazili jsme :-) Cestou jsme se stavili samozřejmě ještě nakoupit… A jako obvykle při výpravách do okolí Příbrami jsme skončili v Bille. Cesta přes pole pohodlně ubíhala a zanedlouho jsme byli až v lůmkách… Teď už jen rozdělat oheň a připravit místo na spaní…  A večer jsme se dočkali také tří příběhů na zamyšlení a také večerního hororu.

V sobotu ráno nás probouzí hezké počasí, které nám vydrželo po celý den. Po snídani představované čokoládovými kuličkami s mlékem nás čekala jedna ze zkoušek od krále… Prchali jsme před jeho biřici a snažili se skrýt v lese tak, aby nás biřici nedostihli. Jakmile se kohokoliv z nás dotkli, museli jsme se přesunout dál… Úkol jsme naštěstí úspěšně zvládli a tak následoval oběd – grilované kousky kuřete.

Odpoledne nás však biřici stejně vypátrali a tak následovala další zkouška. Rytíř, poutník i amazonka museli projít královstvím držíce se zvláštní hole a plníc různé úkoly… A nakonec ještě zkouška toho, kdo je ochoten obětovat se za ostatní! No, nedopadli jsme úplně úspěšně… Filip by se na ostatní vykašlal, aby si zachránil vlastní krk….

Navečer jsme na ohni připravovali večeři – puding a špagety. Poté se již dělalo hodně chladno a tak jsme zalezli do spacáků a dočkali se opět hororu na dobrou noc. Ráno vstáváme hodně pozdě… Je stále poměrně chladno, ale už to celkem jde. Po snídaňo/svačině uklízíme okolí a odebíráme se na cestu domů. Ta tentokrát vede přes lesopark, kde se zastavujeme na jednu hru a také na kolotoči :-) Cestou do klubovny se ještě stavujeme v krámu a nakonec v klubovně obědváme a relaxujeme v teple… Až se nám nikomu nechtělo domů… A to třeba Kotě poprvé nocovala venku!

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost