Kronika 2008-2009

Výprava vlčat a medvíďat do Březnice - 12.10.2008

Tuto neděli nás ráno přivítalo krásné počasí a nás čekala výprava do Březnice… Tedy naše mladší členy oddílu – vlčata a medvíďata.

Sešli jsme se 5 minut před devátou hodinou na vlakovém nádraží. A kdo všechno? Matěj, Kristián, Daník, Agáta, Jiřík, Ondra, Sluníčko, Beruška a Golem. Vlak kupodivu přijel včas a za půl hodiny jsme už byli v cíli… Z nádraží jsme se odebrali k zámku, konkrétně do zámeckého parku… Zahráli jsme si několik her, vyzkoušeli svou dovednost ve stavění věžiček z kaštanů a po svačině se přesunuli do samotného zámku.

Čekala nás prohlídka prvního prohlídkového okruhu, během které jsme viděli spoustu zajímavých věcí… Asi nejzajímavější byly lovecké trofeje – vycpaná zvířata, medvědí kůže, nebo také konec sloního chobotu :-O
Po prohlídce jsme se přesunuli na lavičky za zámkem, kde jsme poobědvali a také jsme vyzkoušeli prolézačky a kolotoč na zdejším dětském hřišti :-)

Máme půl jedné a chceme vidět ještě něco zajímavého… Co že je to v tom sklepě??? Strašidla!!! Průvodkyně nás pustila do sklepa, kde na nás čekala strašidla z Brdských lesů a na konci chodby také divoženky a tříhlavá saň! Jiřík se sice trochu bál, ale nakonec jsme se dostali zpět na povrch.

Po půlhodinovém rozchodu, který jsme využili k občerstvení se zmrzlinou ze zdejšího krámku a procházce bylinkovou zahradou jsme se přesunuli zpět do parku. Zahráli jsme si na hlídače sýra a stromový kolotoč. Čas se už nachýlil, tak ještě u brány sbíráme kaštany, které využijeme na nejbližší schůzce, a poté odcházíme na vlak. Ten již na nádraží stál, tak nastupujeme a po chvíli odjíždíme domů…

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost