Kronika 2008-2009

Výprava do Klatov - 14.-16.11.2008

Máme pátek odpoledne a náš oddíl čeká další celovíkendová výprava… A tentokrát docela do daleka!

Scházíme se v 16 hodin před vlakovým nádražím. A kdo všechno? Beruška, Čokíno, Daník, Dodo, Golem, Janík, Kotě, Kristián, Matěj, Mobi, Ondra, Pepa, Plamínek, Sluníčko a Veverka :-)

Loučíme se s rodiči a za chvíli již odjíždíme vlakem do Zdic. Vlak byl hodně plný a tak si každý z nás našel své místečko v chodbičce… Naštěstí o chvíli později ve Zdicích přestupujeme a v následujícím vlaku je místa dost… A pak ještě jeden přestup v Plzni a ve čtvrt na osm večer jsme v Klatovech… Naštěstí tentokrát neměl ani jeden z vlaků výraznější zpoždění a tak jsme při přestupech skoro nečekali :-D

V Klatovech nás čeká doprovod do klubovny. Cestou ještě řešíme drobnou komplikaci s Daníkem a jeho padajícími kalhotami, ale zanedlouho jsme již v klubovně. Připravujeme si věci na spaní, večeříme, hrajeme pár drobných her venku a po „pohádce“ jdeme spát…  Tedy aspoň mladší jdou spát hned, starší ještě chvíli hrají Bang!

Ráno se probouzíme do celkem hezkého dne… Ještě před budíčkem jde část z nás do blízkého obchodu nakoupit snídani. Snídáme cereálie s mlékem, uklízíme klubovnu a odcházíme do města…
Ve městě se zrovna konají zdejší zabijačkové slavnosti. Pro nás je ale nepříjemnou novinkou současné zavření katakomb :'-O  Prohlížíme si tedy alespoň město a také zdejší dvě věže – černou a bílou. Máme za úkol si je zapamatovat, později je budeme kreslit… Čokíno a Plamínek také pokoušejí zdejší kašnu a nakonec odcházejí s mokrými rukávy :-(

Následuje úkol najít nějaký větší obchod. Je to úkol poměrně jednoduchý, neboť obchody jsou na všechny strany od náměstí… Nakonec Čokíno zvolil Kaufland a ostatní se rozhodli ho následovat. Zde nakupujeme jídlo na zbytek soboty a v blízkém parku také hrajeme několik her.

 

Je poledne, vracíme se do klubovny a jdeme vařit oběd. Rozdělili jsme se do dvou skupin – jedna bude jako první vařit polévku, druhá následně uvaří špagety. Pro tentokrát nemáme polévku z pytlíku, ale ze surovin a s nudličkami… Jídlo se povedlo a navíc jsme polévku vylepšili strouhaným sýrem ;-) Následuje úklid a také polední klid.

Odpoledne nás čeká několik her v těsném okolí klubovny – lidský most, vybíjená s překážkami, lachtani… O páté hodině odpolední si dáme špagety a připravujeme se na náš úkol zde – pomoci jedné ztracené duši v cestě k věčnému odpočinku.

Venku je již skoro tma a my se dozvídáme, že máme jít na nějakou Hůrku a tam prý najdeme nějaké duchy! No řadě z nás se do tmy moc nechce, ale není moc na výběr… Přece v tom toho chudáka ducha nemůžeme nechat! A navíc nás čeká poklad!

Po dojití na náměstí podle mapy zjišťujeme, že Hůrka je velký zalesněný kostel na druhém konci města… Ve městě ubíhá cesta celkem rychle, ale jakmile vycházíme za město a začíná ubývat světla… Řada z nás se začíná docela bát!

Dolní kostel nakonec úspěšně nacházíme a u něj jsou skutečně dva duchové… Je tam náš chudák měšťan, který u horního kostela ukryl poklad a pak duch nějakého husity, který měšťana zabil… A vypadá, že by nás mohl chtít pronásledovat! Rychle se tedy přesunujeme k hornímu kostelu pro poklad. Ten jsme úspěšně našli a odcházíme z Hůrky raději pryč. Pod kopcem se scházíme s Čokínem, Kotětem, Matějem a Plamínkem, kteří se od nás ve spěchu trochu oddělili… Sušenky, které byly v pokladu, nám přišly opravdu k duhu :-P.

Máme osm hodin večer a vycházíme směr klubovna… A zvláštní je, že po pomoci duchovi přibylo najednou i světla! I mraky, které zakrývaly měsíc, se nějak roztrhaly a je hezky vidět…

V klubovně hrajeme housenky a po „pohádce“ se ukládáme ke spánku. Jen pár z nás opět zkouší Bang!

Máme neděli ráno a také protahovací ležící rozcvičku :-) Golem s Matějem odcházejí nakoupit… Ostatní mezitím uklízí klubovnu. Na nákup je nutné jít až kus za náměstí do Lidlu, protože všechny bližší obchody mají zavřeno… Kupujeme snídani a také jídlo s sebou do vlaku. Následně snídáme chléb s nugetou a uklízíme klubovnu…

Máme půl dvanácté a odcházíme na vlak… Cestou jdeme opět přes náměstí a chvíli na to jsme u nádraží… Během 10 minut usedáme do vlaku a vydáváme se na cestu domů. Cestou samozřejmě došlo i na nějakou tu zábavu.

Při příjezdu na nádraží v Příbrami všichni až na Kotě vystupujeme… (Kotě jede až do Březnice, kde ji bude čekat odvoz…) Na část z nás čekají rodiče, část odchází sama… Jen s Plamínkem musíme na odvoz počkat o trochu déle…

Máme po výpravě, ale už se těšíme na další :-)

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost