Kronika 2008-2009

Výprava na Ivančenu - 22.-24.4.2009

24.-26.4.2009 jsme se vydali na výpravu na Ivančenu. Jelikož Klíšťák přišel pozdě, tak jsme spali až ve 3 ráno druhý den,ale to už je jiná kapitola… Dojeli jsme do Prahy,kde jsme se na Andělu setkali s Luckou. A poté si zaběhali v metru :-P

Protože jsme měli štěstí, stihli jsme i vlak. Jen trochu plný… Trochu? Celou cestu jsme otravovali kluky v nejbližším kupé. Tedy Kotě s Luckou nabalovali nezletilé programátory. Ti se před nimi zamkli a nechtěli k sobě pustit ani učitelku - v domnění, že jsou to holky. Když byly holky v nejlepším, přišel průvodčí s tím, že ve vedlejším vagónu je volné kupé. Pro někoho štěstí, pro někoho pech.

Po pár hodinách cesty jsme se ocitli ve Frýdlantu. A šli jsme se vyvenčit za autobusovou zastávku. Abychom nešli moc daleko, počkali jsme na bus. Trochu jsme doufali, že nás doveze dál než musí... Ale marně. Z Malenovic jsme museli po svých.

Správný hotel jsme našli až na podruhé, tak jsme se kousek museli vracet. V hotelu jsme samozřejmě nebydleli, ale Kotě si tam aspoň došla na záchod. Společensky unaveným cizincům jsme se snažili vyhnout, ale 2 "děvenky" si nás stejně našli. Raději jsme zamířili do lesa a začali stoupat. I když někteří pořád chtěli jen pauzovat, stejně jsme došli až nahoru na horu. A začali se koulovat :-D Následně jsme postavili stan pro 2 lidi a skládali se do něj 4. Sice jsme vzbudili všechny v nejbližším okolí, ale s tím se nedalo nic dělat. Když jsme se konečně nasoukali do stanu, v odéru nohou po výšlapu jsme usnuli a spali až do rána. Vstávali jsme v 9 a šli hledat studánku. Lucka také nafasovala skautský šátek. :-)

Potkali jsme také procházejícího Zmatlíka a uklidili po sobě.
Golem šel na mši a ostatní obědvat. Párkrát ještě prošli okolí včetně svahů, až jsme našli studánku na rovině. Pak šel Golem s Kotětem na rituál, ze kterého ale nebylo vůbec nic slyšet-ale aspoň si zazpívali. V polovině rituálu se přiřítili Mohawkové a Fanda na skákacích botách začal rozdávat reklamy. Následně nás na chvíli zaměstnala hra nálet-bomba a Lucka se chtěla zabít. Cesta dolů byla docela fajn, jen Lucku trochu bolely palce u nohou. Asi má malé boty nebo si je neumí zavázat. Kotě by ji příště měla pomoct. Autobus byl tak trochu plný – moc skautů... Pár stařečků bylo umačkáno, děti byly ve 3 vrstvách, ale i přes to jsme dojeli.

Ve Frýdlantu jsme se chtěli večeřet. Kotě nás dovedla na jeden soukromý pozemek (les), kde jsme vařili. Všichni jsme se uvelebili - někteří v mraveništi… Viď Kotě!

Pak jsme šli najít místo na spaní… Vyhrála louka těsně u nádraží. Lidí okolo z toho asi měli o zábavu postaráno, ale teď jsme spali ve stanu jen 3, tak jsme se celkem vešli. Klíšťák spal venku. Byla to nuda, nikde žádný sníh. :'-/ Ale mušek jak naděláno. Před spaním jsme si ještě zahráli trojnožku, demonstranty atp. Holky sice slíbily taneček, ale Lucka se moc styděla. Po pohádce jsme šli ve 21:30 spát.

V noci trochu sprchlo…

Ráno se chtělo vstávat jen Klíšťákovi, ostatním moc ne. Za 35 minut jsme už ale byli na nádraží. No, měli jsme to jen přes koleje. Golem koupil výletní jízdenku a její jsme do Ostravy.

Golem se chtěl procházet po Ostravě, ale ostatní šli jen do nejbližšího občerstvení, které bylo vzdálené 2 kroky, 1 eskalátor (na kterém nesmí jezdit děti) a 3 schody.

Zanedlouho jsme vyjeli vlakem do Brna a v Hranicích na Moravě přestoupili. Golem s Klíšťákem si dali zmrzlinu, holky vybrakovaly automat na žvýkačky. Golemova zmrzlina byla 1 ze žvýkaček vytuněná.

Nyní jedeme do Prahy a holky se celkem baví… (dělají si legraci z typase…) Ostatně jako vždy.

Zapsali: Golem, Kotě, Klíšťák a Lucka

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost