Kronika 2008-2009

Voda - 12.-16.7.2009

Je léto, tak jsme se vydali po delší době na Orlík… V neděli 12. července jsme se sešli v Jiráskových sadech – konkrétně Kotě, Kristián a Golem. Dorazila také Beruška, která pomohla Golemovi s dopravou pádel a vest z klubovny k autobusu. S námi jet bohužel nemohla – chodí na brigádu. Autobusem jsme dojeli na Dobříš, kde se k nám připojil Veverka s Janíkem. Po chvíli čekání na autobus a potom, co se řidič popral se strojkem na prodej jízdenek (moc mu to nešlo :-/), jsme dorazili po půlhodince jízdy do Kozárovic a odtud šli pěšky na Vystrkov. Po poledni jsme cestou potkali Matčella, který nám slíbil, že se jen naobědvá a vezme nám k vodě loď…

Došli jsme do tábora 8. Dívčího oddílu, ochutnali oběd a poté čekali na Marčella. Jen jsme pomohli se skládáním dřeva. (Trošku jsme si zaházeli se špalky ;-))

Marčello dorazil až po 17. hod., tak jsme poté zabalili věci do „mrtvol“ – pytlů na odpadky – a vyjeli směr Myší louka, kde jsme měli přibrat ještě Doda. Tam jsme ale na tábořišti zastihli pouze Číču – Dodo nějak nestíhal a tak teprve vyjížděl z domova. Domluvili jsme se tedy, že ho nabereme na Orlíku. Tam jsme se s ním po chvíli opravdu našli. Jen nás překvapil tím, že si pořídil lodní pytel. Ale stejně se mu do něj nevešlo vše…

Od Orlíku jsme se vydali směrem ke Žďákovskému mostu a kousek od něj se rozhodli nocovat. Vyklidili jsme si plácek na spaní, rozdělali oheň a uvařili večeři. Tedy až na jednu výjimku, kterou byl opět Dodo – na celou dobu si s sebou zabalil jenom kousek chleba a 2 balení sucharů.

Ráno jsme vstávali celkem časně – slunce od rána hodně pražilo a ve spacácích se nedalo vydržet. Po snídani jsme vyjeli dál na Zvíkov. Tam jsme dorazili po poledni, tak jsme se na částech vydali na prohlídku hradu. Poté jsme se vydali směrem ke Zvíkovskému podhradí. Tam jsme zprovoznili jedno molo, abychom měli kde kotvit, a po schodech jsme šli po částech do vesnice. Kotě s Kristiánem navštívili restauraci v hotelu Zvíkov, Veve s Janíkem místní koloniál, Golem s Dodem se poté také došli najíst. Následně jsme se vrátili na Zvíkov a protože se nám začali kvůli horku tenčit zásoby vody, vydal se je Golem s Dodem doplnit opět do vesnice, tentokrát po souši druhou stranou.

Začínalo se připozdívat, tak jsme se přesunuli na jednu hezkou uklizenou pláž, kde předtím kotvil jeden hausboat a na upravené terase v lese jsme vybudovali ležení. Po uvaření večeře následovalo ještě vyprávění hororu a poté spánek.

V úterý dopoledne jsme vstávali později, uvařili snídaňo-oběd a vyjeli zpět na Orlík. Tam jsme zakotvili vedle přístavu parníků a došli po částech nakoupit. Našli jsme dobrý stánek se zmrzlinou :-D Pak jsme se přesunuli jen o kousek dál a tam relaxovali až do večera. Dodo s Vevem ještě stihli nacvičovat hvězdy a přemety.

Večer se Dodo s Veverkou vydali na přepad ke 4. dívčímu oddílu, zbytek se vydal na noční projížďku na lodi. Následně jsme si ustlali na původním místě, odkud jsme vyráželi a šli spát.

Ráno nás čekalo velmi nepříjemné probuzení. Začala pořádná bouřka a vzhledem k tomu, že se nebylo kde schovat, docela jsme promokli. Poté nás bohužel opustila Kotě – vzhledem k tepelným vlastnostem svého spacáku měla na sobě v noci všechno oblečení, které s sebou měla a tak se neměla do čeho převlíct. Sice jí Dodo půjčil tričko a mikinu a Golem termofólii, ale přesto jí byla docela zima. Cestou si ještě stihla koupit kaktus jako suvenýr na návštěvu Orlíku.

Golem došel nakoupit vodu a věci na těsto na placky, které jsme se rozhodli vyzkoušet. Poté jsme strávili téměř celý den poflakováním se na pláži a sušením věcí. (K čemuž se hodně hodilo jedno „opuštěné“ parníkové molo…) Jen jsme si tak trochu zatelefonovali s přepadeným táborem a Dodo s Vevem jim šli opravit stožár (ze kterého Dodo odřízl lanko). No – trvalo jim to asi 10 minut.

Uklidili jsme místo nocování, vyzvedli Doda a Veveho, počkali než se vrátí zbytek holek z prohlídky zámku a poté jsme vyrazili zpět směr Špička.

Na Špičce jsme už z dálky viděli Kaze, ale asi se s námi nechtěl bavit, protože než jsme přirazili ke břehu, tak se vypařil. Prošli jsme se po pláži, zavzpomínali na staré časy a vyjeli k Marčellovi. Tam jsme museli chvíli počkat, než holky dokončí večerní mytí. Pak jsme konečně zakotvili, umyli loď i sebe, u holek na hřišti přebalili batohy a vyrazili do vnitrozemí.

U nejbližšího rozcestí jsme tak trochu očesali maliny a opět se viděli s Kazem – tentokrát jel autem i s Babočkou. Následně jsme se přesunuli k asfaltce a tam vybudovali přístřešek a také oheň. A došlo i na úspěšně pečení placek :-) Ráno jsme vstávali až dopoledne, opět viděli několikrát (asi 6x) projíždějícího Kaze, nasnídali se, sbalili a vyrazili do Kozárovic. Bohužel bylo opět hodně vedro a šlo se nám hůře, než jsme původně předpokládali. Hlavně Kristián měl problém s nešením batohu. A Dodo zvládnul z jednoho pytle objemově vytvořit dva. Bus nám ujel doslova před nosem 8-) No nic, navštívili jsme tamní potraviny a poté si zavolali odvoz – pro Veveho a Janíka (Bhorce) dorazila máma, pro zbytek paní Vacková. V klubovně jsme vyprali vesty a rozešli se domů…

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost