Výprava do lůmků bez lůmků - 10.-12.9.2010

Jako již tradičně i letošní druhý zářijový víkend byl věnován první letošní výpravě. Bohužel příliš se nevydařilo počasí a tak jsme místo do klasických Lůmků u Bohutína zamířili na Řimbabu.

Pátek
V 17:00 jsme se sešli u klubovny a v základním počtu dvanácti lidí jsme vyrazili nejprve na nákup a poté na Řimbabu. Cestou jsme ještě vyzvedli Placatku. Dodo se zdržel ve škole a proto má dorazit až zítra.
Na místo jsme všichni dorazili bez úhony, a proto mohlo následovat rychlé zabydlení a večeře. Očekávali jsme (následně jsme si mohli ověřit, že správně), že v noci bude hodně zima, a proto skauti společně s Beruškou a Golemem vyrazili sehnat otop. Mladší si zatím venku zahráli několik her s Mráčkem. Dřevařský tým naštěstí sehnal nějaké palivo, které bylo potřeba nařezat a nanosit ke kamnům. Zanedlouho již v kamnech vesele plál oheň a po pohádce jsme se odebrali ke spánku.

Sobota
Sobotu jsme zahájili Mráčkovo rozcvičkou, při které jsme se nejprve protáhli a následně i proběhali a vyzkoušeli si týmovou spolupráci. Následovala snídaně – cornflakes s mlékem, během které dorazil Dodo. Následně jsme se již začali věnovat přípravám oběda. Po připravení ohniště a dřeva došlo na naše kuchařské dovednosti. Zapojili se úplně, a tak čevabčiči s vařenými brambory stálo opravdu za to.
    Odpoledne jsme hráli hru, v níž se jeden tým pokoušel ukrást kouzelné disky. Nasazení všech hráčů bylo ohromné, a proto docházelo takříkajíc k mnohačetným srážkám. Po krátkém oddychu jsme se vydali hledat keš. Nejprve jsme si ovšem museli vyluštit zeměpisné souřadnice. K čemuž jsme nejprve museli zjistit několik údajů týkajících se místního dolu. Keška byla úspěšně vypátrána a následně jsme si vyzkoušeli, že s pomocí vhodně zvolené trasy se dají do GPSky kreslit zajímavé obrázky. Ještě před návratem na Řimbabu jsme si zahráli „Pojďte pane, budeme si hrát“, „Dostaň se z kruhu“ a „Na lachtany“. A to byl již pomalu čas večeře, a tak jsme se opět pustili do vaření. Měli jsme gulášovou polévku. Kterou jsme vylepšili přidanými brambory a kořením. Po setmění jsme se odebrali na takřka špionskou hru, při níž jsme museli projít skrze vesnici bez toho, aby nás zastavil někdo ze špatných hochů (nebo Beruška :-) ). Příjemně unavení jsme si ještě vyslechli jednu z Golemovo neotřelých pohádek a odebrali jsme se ke spánku.

Neděle
I v neděli si Mráček nachystal rozcvičku - tentokrát spíše mentální. Naším úkolem bylo dojít na určité místo s pomocí nápověd obsahujících počty kroků a směry. Jejich pořadí jsme ovšem museli určit s pomocí klíčových slov jako např. včela, liška, člověk. Chvíli jsme si museli lámat hlavu, následně jsme ale rozeznali, že klíčem je seřazení organismů do potravního řetězce. Dále vše záleželo jen na přesnosti našeho krokování. Někomu se to dařilo více, někomu méně. Po rozcvičce byla na řadě snídaně – chléb s pomazánkovým máslem. Poté jsme si zabalili vše s výjimkou ešusů a lžic – čeká nás ještě společný úklid. Následně jsme si zahráli hru „Seber míč“ a došlo i na fotbálek. Čas již výrazně pokročil. Snědli jsme tedy těstoviny se sýrovou omáčkou, poklidili a vyrazili nazpět do Příbrami.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost