Výprava do Národního technického muzea - 27.3.2011

Máme tu březen a jako každý měsíc, i tento nás čeká oddílová výprava. Tentokrát je sice jen jednodenní, ale přesto se všichni těšíme, neboť naším hlavním cílem je Národní technické muzeum.

 

V neděli 27. 3. se společně scházíme v Jiráskových sadech v půl desáté. Sešlo se nás opravdu hodně: Andrejka, Beruška, Daník, Davídek, Golem, Houba, Janík, Lucka, Matěj, Medvěd, Míša, Mobi, Pitíčko, Přezdívka, Romeo, Sluníčko, Terka a také Veverka. Bohužel zbytek nemohl, buďto kvůli svému zdravotnímu stavu, či jiným povinnostem, které je neuvolnili ani na jeden den. Přesto plni očekávání se hrneme do autobusu, směr Praha.

 

Většinu času nám zabrala prohlídka muzea, které se ukázalo opravdu velké, a to se mají od května otevírat další nové expozice. Nejenže jsme se dozvěděli nové věci, ale hlavně jsme si užili spoustu legrace při prohlídce, kterou jsme absolvovali ve třech oddělených skupinách. Ačkoliv někdo byl rychlejší, než druzí, do stanoveného limitu, jsme všichni ty nejzajímavější prostory prošli. Nejvíce nás však zaujala vystavená lokomotiva s prezidentským vagónem, který jsme, při vzpomínce na dnes jezdící vlaky, mírně záviděli.

 

Bohužel čas je neúprosný a my se musíme odebrat k rychlému přesunu na zastávku Anděl, odkud nám každou chvíli má odjíždět autobus. Jsme však šikovní a stíháme dorazit včas. V Praze nás opouští Veverka a poté i Lucka, u nichž by byl kvůli pondělní výuce ve škole návrat do Příbrami poněkud nevýhodný.

 

V autobuse jsme nabrali další síly pro vylíčení všech dojmů rodičům, kteří na nás již čekají na zastávce v Jiráskových sadech.

Dnešní den sice utekl velice rychle, ale již nyní se nedočkavě vyhlížíme další měsíc, kdy nás čeká společné oslavení Velikonoc při procházce na Makovou, vrch nedaleko Slivice a hned o čtyři dny dál, celovíkendová výprava, při níž oslavíme čarodějnice

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost