Čarodějnická výprava - 29.4.–1.5.2011

Jak bylo ujednáno, tak se i stalo, a tak jsme tento víkend zažili výpravu plnou čar a kouzel na Slivici.

Pátek

Na sraz před klubovnou v 17:00 dorazil Davídek, Golem, Houba, Julie, Klíšťák, Lucka, Matěj, Míša, Mobi, Mráček, Petr, Pitíčko, Přezdívka, Sluníčko a Tereza.
Následuje nákup zásob a pak už vyrážíme na Slivici, kde společně strávíme víkend. Pro usnadnění cesty nám Golem odvezl veškerá zavazadla a tak jsme si mohli naplno užívat jarní přírody. Lucka a Mráček se pro zranění bohužel nemohli účastnit společného přesunu a tudíž jsme se s nimi znovu setkali až na Slivické faře. Cesta pěkně ubíhala, a proto jsme za necelou hodinku byly na místě. Nastejno s námi dorazila i Beruška, která nestíhala společný sraz.

Následovalo zabydlení a večeře z vlastních zásob. Přičemž se s námi již rozloučil Klíšťák kvůli sobotním RC závodům. Ještě než se začalo šeřit, zahráli jsme si s Golemem několik míčových her – Kouzelnickou vybíjenou, Dostaň se z kruhu a další. Zbytek večera nám utekl především díky Lucce a Berušce, které doprovodily náš zpěv hrou na kytaru. Ani jsme si nepovšimli, jak rychle ručičky na hodinách postoupily, a museli jsme jít spát. Pro lepší odchod do říše snů si pro nás Beruška připravila překvapení v podobě ukolébavky.

Sobota

Do sobotního rána nás probouzí písnička a sluneční paprsky. Jejichž sílu jsme vyzkoušeli během rozcvičky. Po snídani – rohlících s nugetou a marmeládou, následoval úklid a jeho bodové ohodnocení. Energie jsme měli dost a dost, proto nepřipadalo v úvahu celý den jen tak prosedět. Zahráli jsme si na Lachtany, zazávodili s „trakaři“ a při tvorbě s přírodninami, dali průchod našemu uměleckému cítění. Poté jsme se všichni společně pustili do přípravy oběda, špaget s omáčkou. Petr se ke vší smůle sekl do prstu a tak si za doprovodu Berušky a Golema udělal výlet na příbramskou ambulanci. Naštěstí zranění nebylo vážné, a tudíž se k nám navrátil pouze s náplastí.

Před třetí hodinou odjeli Golem, Beruška a Lucka na tři hodiny do Příbrami, kde se za náš oddíl podíleli na pořádání Skautských čarodějnic v areálu Nového rybníka. Zatímco oni obsluhovali připravená stanoviště, my jsme absolvovali namáhavé přijímací řízení na Čarodějnickou akademii, během kterého nás lektoři Mráček a Mobi prověřovali ve všemožných dovednostech, nutných pro výkon čarodějnického povolání. Všichni jsme nakonec vstupní zkoušky úspěšně zvládli, a proto jsme následně mohli zasednout do školních lavic. První hodina byla věnována biologii, během které nás Mráček poučil o pohádkových bytostech. Dávali jsme pozor, a proto jsme všichni s většími či menšími problémy zvládli i následné přezkoušení.

Slivičtí skauti nás přizvali ke své každoroční oslavě čarodějnického svátku. Tedy i my jsme se převlékli do kouzelnických hávů a pustili se s vervou do plnění úkolů, za které jsme obdrželi kouzelnické peníze, přičemž tyto jsme následně směňovali za bábovky, záviny, perníčky a všelijaké jiné laskominy. Všechny potěšil i příjezd Veverky a následný návrat Klíšťáka. Celá oslava byla pojata v honosném duchu a tak jsme se dočkali i obrovského ohně. Panovala všeobecně dobrá nálada prosycená opékáním buřtů a zpěvem s kytarami. Nikomu se od ohně nechtělo, a tak není divu, že jsme odcházeli spát až v pozdních večerních hodinách.

Neděle

Za doprovodu hudby jsme vstali v osm hodin a poklidili si věci. Během dopoledne jsme si zahráli na Hady, Demonstranty a Horolezce. Následně jsme se křížovkou navrátili k sobotní biologii. Poobědvali jsme těstovinový salát a dokončili úklid fary. Místo jsme opustili před 13 hodinou a po rychlé cestě autobusem jsme se rozloučili na autobusovém nádraží.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost