Výprava do Prahy - 26.-28.11.2010

Je pátek 26. listopadu a za doprovodu sněžení a třeskuté zimy se scházíme v Jiráskovo sadech. Tento víkend nás čeká výprava do Prahy. Náš odjezd se musel posunout o půl hodiny, jelikož Medvěd si spletl čas srazu, což ale příliš nevadilo, jelikož do Prahy jezdí autobus téměř každých deset minut.

Cesta autobusem proběhla bez nejmenšího problému a i přes následné presní komplikace jsme tramvají docestovali nedaleko klubovny, která se pro tento víkend stane naším domovem. Po vstupu nás sice dosti překvapili všudypřítomné dlaždice, jak se na masnu sluší, ale zanedlouho jsme již byli útulně zabydleni. Golem, Beruška a Lucka se vydali na nákup a v klubovně mezitím pod Mráčkovo vedením vypuklo pravé maškarní šílenství. Ve více, či méně zdařilých maskách se tančilo a následně i soutěžilo. Nechyběla ani řada rúzných her.

Golemův sobotní den začal velice brzy, jelikož odjížděl za Dodem na vůdcovský kurz do Nymburka. My ostatní jsme den zahájili spacákovou rozcvičkou a po snídani jsme se přichystali na cestu ven. Dopolední program byl rozdělen. Starší se vydali na bobovou dráhu, kterou ale bohužel neotevřeli. Místo toho si zahráli několik her a vydali se na lov kešek. Mladší společně s Mráčkem a Beruškou vystoupali k Žižkovskému památníku. S patřičným rozhledem se pokochali Pražskými památkami a následně navštívili Vojenské museum. Dozvěděli se zde mnoho zajímavostí z první i druhé světové války a především se pokochali záplavou nejrůznějších zbraní – od pistolí, až po děla a tanky.

Následoval návrat do klubovny, kde se během vaření oběda s pomocí Bengu rozhořela pravá přestřelka z divokého západu a mladší si též připravili a následně přehráli nezapomenutelnou loutkohru.

Odpoledne jsme se vypravili za krásami středověké Prahy. Prošli jsme si Královskou cestu, zhlédli odbíjení orloje a prohlédli jsme si Staronovou synagogu a seznámili jsme se i s legendou o Golemovi, která je s ní spojena. Tato pověst týkající se tak trochu i našeho vůdce všechny dobře pobavila – „Takže on není v Nymburku. On se tady válí na půdě. “. Naše toulání zimní Prahou jsme zakončili na slavnostním rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí.

Nedělní dopoledne proběhlo především za doprovodu rozličných her na sněhu. Příjemně unavení a také zmrzlí jsme poobědvali a po zabalení a úklidu jsme se již vydali na tramvajovou zastávku. Autobus do Příbrami jsme stihli akorát, a tak jsme se plni zážitků již po hodině a čtvrt museli rozejít do našich domovů.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost