Vánoční oddílová nadílka - 18.12.2010

Jsou tři hodiny odpoledne a scházíme se před klubovnou. Někteří jsou bohužel nemocní, ale i tak jsme se sešli v hojném počtu. Dorazil Golem, Mráček, Beruška, Lucka, Dodo, Veverka, Mobi, Klíšťák, Kotě, Terka, Máca, Janek, Přezdívka, Medvěd, Sluníčko, Radanka, Míša, Vojta, Houba, David, Petr a Davídek, o něco později dorazil i Dan.

Letošní zima byla opravdu štědrá a bylo by snad hříchem nevyužít bohaté sněhové nadílky. Prvním naším počinem byla pořádná sněhová bitva. Poté jsme již zamířili do klubovny. Mráček, Beruška, Golem a Lucka dorazili již o něco dříve, aby stihli vše připravit, a že to bylo vidět. Z oken shlížela svítící skautská lilie, na stěně zářila dvojka, ze stropu se snášely vločky a vše korunoval dvoumetrový vánoční strom.

Každý si připravil dárky pro všechny z oddílu, a tak pod stromem byla řádná hromada. Prvním dárkem, který každý obdržel, byla sklenička, a následoval, jak jinak, slavnostní přípitek pomerančovou limonádou. Lucka hrála na housle, na kytary hráli Veverka a Dodo, i když ten si ji občas pletl s cimbálem, a všichni zpívali vánoční koledy. Nechybělo ani občerstvení – kromě hor cukroví nechyběli ani lahůdky slané. Během výzdoby připravili Beruška, Lucka, Golem a Mráček chlebíčky. Dále byly na výběr i rozličné jednohubky. Asi nejvíce překvapila Radanka, která jich nachystala čtyři tácy. Během zpívání a veselého přežvykování byly samozřejmě průběžně rozdávány dárky.

Celou dobu pouze sedět by nás nebavilo, a tak jsme se proběhali u tzv. Stříhané. Každá družina si také tajně připravila vánoční překvapení. A nyní přišel ten správný čas k jejich předvedení. Jako první se předvedli skauti. Ti si připravili filmovanou pohádku o tom, jak čarodějnice ke své zoo přišla. Hned další rozdali své výtvory vlčata. Připravili si puzzle s vánočním motivem. Naši nejmenší si připravili vánoční přáníčka. Následně byly porozdány všechny zbývající dárky. Kromě mnoha dárků, které si následně někdo odnesl domů, byly pod stromečkem i tři záhadné krabice pro celý oddíl. Všichni společně jsme od Ježíška dostali nové hrnce, které s námi pojedou na tábor.

Jako již tradičně konec naší nadílky probíhal venku.  A to konkrétně s prskavkami a následně i ohňostrojovou fontánkou. Zbýval již jen čas na rozloučení se gillwelským kruhem a po shledání dostaných dárků musela již řada z nás odejít domů. Ostatní ještě nějaký čas uklízeli, a i oni se již museli rozloučit.

Přejme si společně šťastné a veselé.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost