Tábor rudé luny

20.7.2010

Všichni jsme se tak trochu báli, že i letošní Vánoce budou na blátě, ale ráno nám udělalo velkou radost – napadl sníh! (pravda vypadal trochu uměle :-D) Rychle se pořádně obléct, abychom nenastydli, a vypukla pravá zimní koulovačka.

Po snídani a drobném úklidu jsme se již pustili do výroby dárků. Hojně se vyráběly malované kameny a panáčci kofoláčci. Nemohli jsme opomenout ani vánoční tradice, a tak jsme vyráběli i lodičky, které jsme poté odpoledne pouštěli během koupání (na prosinec byla voda překvapivě teplá).

Ke svačině jsme měli jablko, na kterém si každý mohl vyzkoušet, jestli náhodou do roka neumře. A poté již vypukla pravá zimní Olympiáda. Začali jsme válením sudů na svahu. Po této disciplíně se ovšem utvořila dlouhá fronta u zdravotky. Dodo – zdravotník ovšem záhy přišel na to, že jsou to simulanti, kteří se na něj jen přišli podívat, nebo chtěli kérku z novikovu. Následovalo stavění sněhuláků a štafeta na lyžích a snowboardu.

Již se chýlilo k večeru, a tak jsme záhy zasedli k pravé štědrovečerní večeři. Následovalo rozdávání dárků u vánočního stromu. Ježíšek nám přál, a tak to byla 8 metrová borovice. Velkým překvapením pro všechny byl hlavně jeden dárek. Dopis od jakési Baby Kořenářky v němž nám nabídla informace hodící se k přemožení Igora. Po rozdání darů jsme se všichni pobavili u zpívání koled.

Následovala na našich táborech již tradiční hra Bílé tváře. Jak už to tak bývá, opět měli navrch hledači.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost