Tábor rudé luny

28.7.2010

Po probuzení jsme zjistili, že Igorovo vojáci na naše ležení přeci jen zaútočili. Rozbili nám naše hospodářská stavení a zvířata vyhnali na luka. Přes veškerou fyzickou námahu se nám podařilo pochytat téměř všechna.

K dnešní večeři byla naplánovaná kuřata připravená v Setonově hrnci. Hned od rána jsme tedy začali s přípravami. Vykopat díry, nachystat zeleň, obstarat kameny a následně je začít rozpalovat. Když v tom dorazil do tábora Moudrý Mužíček a vyhlásil Souboj Moudrého mužíčka (jak jinak by se taky měl jmenovat).

Na dopoledne byly vyhrazeny klání fyzického rázu. Soutěžilo se ve fotbale a frisbee. Následoval oběd a poté se již balila kuřata k večeři. Sotva dobalili všichni své kuře, začalo se již nandávat do děr. Poté se šel dohrát finálový zápas ve frisbee a na řadu přišlo vyzkoušení našich znalostí. Nad otázkami týkajícími se přírody i pohádek jsme si řádně procvičili mozkové závity. V celém souboji nakonec zvítězili Radioaktivní toxíci, za což od mužíčka obdrželi pořádný meloun.

A to již byl pomalu čas začít vyhrabávat kuřata. Všechny děti měly svá kuřata pečená, ale vedení jaksi ostrouhalo. A tak si společně s Prófou, kterého jsme na kuře taktéž pozvali, dali jen topinky s česnekem. Vedení se ale svých kuřat nehodlalo vzdát, a tak si je dalo dopéct do trouby a trpělivě čekalo.

Následně jsme, za znění kytary a zpěvu, poseděli v tee-pee. Během čehož k nám dnes zavítala již čtvrtá návštěva (během dopoledne nás ještě na okamžik navštívila Žába), a to Baba kořenářka. Přišla nám připomenout, že dnes – během Svatojánské noci se otvírají poklady a že jeden je i ve zdejší zřícenině větrného mlýna, konkrétně tam jsou zlaté kule, které dokáží zabít, ať už je člověk chráněn sebemocnější zbrojí. Ovšem jak to tak bývá každý poklad má svého strážce. Museli jsme se proto mít na pozoru. Úspěšní nebyli zdaleka všichni, ale několik kulí se nám podařilo získat. Na Igora se budou jistojistě hodit.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost