Výprava do Rokycan - 18.-19.10.2013

V pátek v 15:45 jsme se sešli na vlakovém nádraží k první vícedenní oddílové výpravě letošního skautského roku. Jako první dorazil Janek a Mráček následováni Jáchcim, Hihi, Viky, Honzíkem, Míšou, Adamem Č., Adamem Š., Pískalem, Ivčou, Vodnicí, Danem, Šťourou, Aničkou, Hrabošem, Terkou, Koštětem, Sluníčkem a Placatkou. Golem jel vlakem z Prahy, Beruška se k nám mohla připojit až v sobotu ráno.

Vlak z Příbrami měl menší zpoždění, navazující vlak ze Zdic jsme naštěstí ale stihli, takže na místo jsme dorazili podle plánu. Následoval přesun do kluboven skautského střediska Rarášek, které budeme obývat, zabydlení a večeře. Netrvalo dlouho a dozvěděli jsme se pravý důvod naší akce – boj proti záhadné skupině, která nachystala řadu bomb. Po zhlédnutí videa z výslechu i útočnického zázemí, které připravili Janek, Mráček a Placatka, jsme se pustili do vyhledávání bomb a jejich transportu na detonační stanici k bezpečné likvidaci.

V sobotu jsme si přivstali, abychom vše dobře stihli, po rozcvičce, rychlém úklidu a snídaní jsme se vydali do Muzea na demarkační linii, kde jsme si za odborného výkladu mohli prohlédnout více než 150 kusů vojenské techniky.
Útočný plán Coriho organizace jsme sice zhatili, zbývalo ještě rozprášit jejich organizaci. Odpoledne jsme se tedy pustili do velké zátahové akce, při níž se nám podařilo naprostou většinu nepřátel pozatýkat.

Poobědvali jsme těstoviny se sýrovou omáčkou, pobalili a poklidili a vydali jsme se na nádraží a dále vlakem až domů.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost