Výprava do Strakonic – 13.-14.6.2014

Po půl páté v pátek třináctého jsme se sešli na vlakovém nádraží v Příbrami. Před námi byla závěrečná výprava letošního skautského roku, na kterou jsme zamířili do Strakonic.

Dorazili Hihi, Nenechavka, Jáchci, Včelda, Honzík, Adam, Tadeáš, Matyáš, Liška, Fialka, Vajíčko, Terka, Vodnice, Utěrka, Nelča, Hraboš, Houba, Péťa, Zetor, Kecal, Beruška, Janek a Mráček. Vlak byl poměrně dosti plný, celou cestu i s přestupem v Březnici jsme ale zvládli hladce. Po příjezdu do Strakonic jsme ihned zamířili do místních skautských kluboven, kde jsme dle dohody již byli očekáváni.

Po ubytování a večeři jsme si zahráli několik míčových her a následně jsme zapálili slavnostní oheň. Hlavní náplní večera se nám pak stal lítý boj. Temný rytíř ovládl hrad a zotročil místní obyvatele. Ani na okamžik jsme nezaváhali a vydali jsme se jim na pomoc. Pustili jsme se do stavby katapultů a hrad jsme znovu dobyli.

Tato výprava byla v letošním roce poslední, a tak za svitu plamenů byly vyhlášeny výsledky 2. pololetí oddílového bodování. Všichni se celý půlrok velmi snažili a zasloužili si tak velkou odměnu a překvapení. Páteční večer tak byl završen velkým ohňostrojem.

Sobotního rána jsme se po snídani a úklidu důkladně vyzbrojili na osvobozování zotročeného lidu. Zbroj jsme nalezli ve sklepení, ve kterém bylo ale velmi málo vzduchu, pročež jsme museli vystačit s jedním nádechem. Následně jsme zamířili do města, kde jsme navštívili hrad včetně expozice Muzea středního Pootaví.

Po návratu do kluboven jsme nejprve posvačili rohlíky, což nám poskytlo dostatek sil pro osvobození kraje, kterým jsme procházeli po jednotlivých dílcích skládaného plánu. Poté jsme poobědvali těstoviny s omáčkou a po úklidu základny a dobalení si věcí vyrazili jsme na nedaleké dětské hřiště.

Ještě před odjezdem vlakem obdrželi svůj šátek vlčata a světlušky, pro které byla návštěva Strakonic jejich první vícedenní výpravou. Završili jsme tak výpravu pro rok 2013/2014 poslední, před námi je ale dvoutýdenní tábor a všichni se již také těšíme na akce, které nás čekají opět od září.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost