Výprava na Křivoklát - 27.9.2014

V sobotu 27. 9. 2014 jsme si přivstali do mlhavého rána a již po půl sedmé jsme se sešli na vlakovém nádraží v Příbrami. Před námi totiž byla první výprava nového skautského roku, na kterou jsme vyrazili na Křivoklát.

Vlak měl sice zpoždění, ale i tak jsme cestu včetně přestupu v Berouně zvládli hladce. Na vlakové zastávce v Křivoklátě nás přivítala mlha a sychravé ovzduší, záhy se ovšem nebe projasnilo, a tak jsme prožili krásný slunečný podzimní den. Zamířili jsme na hrad, kde nás zanedlouho čekala prohlídka plná zajímavostí, dotazů a legrace.

Plni dojmů z poučné prohlídky, posvačili jsme na hradním nádvoří. Následně jsme se vydali na procházku městysem i po středověkých stezkách vedoucích místními lesy. Neminul nás tak kostel sv. Petra a řada vyhlídek na hrad Křivoklát i soutok řeky Berounky s Rakovnickým potokem. Během cesty jsme si také zahráli na statečné zásobovače královského hradu a ukrutné lapky. Dřevěný mostek přes potok staletí chránící hrad nás dovedl nazpět do civilizace a za několik málo minut nám již jel vlak do Berouna, v rychlosti přestoupit a již jsme definitivně zamířili k domovu. Cesta ubíhala v duchu vtipů a smíchu a již se těšíme na další výpravu.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost