Kronika 2014-2015

Máme pátek 19. června, půl páté odpoledne, a scházíme se na vlakovém nádraží v Příbrami. Z oddílu dorazili Brumla, Liška, Kuky, Koště, Šarlotka, JáChci, Maruška, Sběrda, Hihi, Simča, Honzík, Kiki, Bára, Adam, Anička, Utěrka, Lukáš, Vodnice, Nelča, Zetor, Placatka, Beruška, Mráček a Golem. Zároveň se k nám připojují tři budoucí účastníci našeho letošního tábora - Maruška, Peter a Nikola. Čeká nás dvoudenní výprava, tentokrát do Protivína…

Nedělního odpoledne prvního únorového dne počali se v prostorách naší klubovny scházet první princezny, vojáci, piráti, kovbojové a mnoho dalších nejrůznějších postav.

Ve večerních hodinách 22. prosince byla nám dopřána čest předat dorazivším Betlémské světlo v basilice na Svaté hoře. Betlémské světlo jakožto jeden z novodobých symbolů Vánoc již 25 let přivážejí skauti z města Betléma, z místa narození Ježíše Krista. Plamínek je předáván z knotu na knot a putuje tak do řady domovů, jakožto symbol míru a pokoje.

Pokud ještě plamínek Betlémského světla doma nemáte a neznáte nikoho, kdo by Vám jej předal, nezoufejte a navštivte s lucernou Svatou horu, kde v předsíni basiliky bude k dispozici po celé trvání svátků Vánočních.

Čtvrtek před první nedělí adventní je v Příbrami tradičně spjat se slavnostním zahájením adventu, akcí města s řadou kulturních vystoupení, rozsvícením vánočního stromu, ohňostrojem a v neposlední řadě již několik let také s výtvarnými dílnami pro děti, ve kterých se s naším oddílem můžete tradičně potkávat, v čemž ani letošní rok nebyl výjimkou.

Ke dni válečných veteránů roku 2014 náš oddíl jako čestná stráž vzdal čest legionáři Josefu Kubelkovi na slavnostním aktu odhalení zrekonstruovaného hrobu pořádaném Československou obcí legionářskou, jednotou Příbram.

Více o této akci:

Reportáž TV Fonka

Článek a fotogalerie v online vydání Příbramského deníku

Článek a fotogalerie na zpravodajském portálu Pribram.cz

Článek na webových stránkách města Příbram

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost