Výprava do Prahy – 7.–8.11.2014

V pátek 7. listopadu se na vlakovém nádraží v Příbrami sešlo na 21 skautů a skautek z Dvojky Příbram, aby se vydali na společnou výpravu do Prahy.

Cesta vlakem a následně i metrem ubíhala rychle a zanedlouho jsme se již ubytovali v klubovně v Libni. Povečeřeli jsme a následně jsme měli jedinečnou příležitost shlédnout divadelní představení o Červené Karkulce v podání Janka, Mráčka, Berušky a Golema.

Sobotu jsme zahájili hrou o šíření plodů různých stromů a zvířatech, která se jimi živí. Následně jsme vyrazili na cestu tramvají a autobusem k Botanické zahradě hlavního města Prahy. Při příjemné procházce jsme si prohlédli rostliny nejrůznějších biotopů a o řadě z nich nám Mráček ledacos pověděl.

Po projití venkovních expozic jsme zamířili do skleníku Fata Morgana, ve kterém jsme se dostali do pravých tropů plných květů a barev. Bez pozornosti nezůstalo ani jezírko plné ryb.

Následně jsme se opět skrz areál botanické zahrady vydali na autobusovou zastávku a zpět do klubovny, kde jsme se ve velké botanické hře pustili do poznávání nároků našich bylin.

Poobědvali jsme rizoto a po uklizení klubovny jsme se již museli vydat na cestu dopravními prostředky. Vše šlo hladce, a tak jsme se o páté hodině odpolední již vítali s rodiči.

Děkujeme Městskému úřadu Příbram za finanční podporu této výpravy v rámci projektu "Příroda kolem nás - exkurze pro děti mladšího školního věku".

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost