Palačinková výprava Medvíďat - 7. 12. 2014

V neděli 7. prosince jsme se sešli s družinou Medvíďat na tradiční předvánoční akci – palačinkové výpravě. Ačkoliv bylo celou sobotu a v noci na neděli dost ošklivě, v neděli se počasí přeci jen trochu umoudřilo. Byť oproti předchozím rokům nám chyběl sníh...

Sešli jsme se v 11 hodin u klubovny ve složení Hihi, Simča, Maruška, Nenechavka, Honzík, Beruška, Roseanne a Golem. Nejprve jsme se vydali do klubovny, kde jsme si vyzkoušeli přípravu palačinkového těsta a zabalili jsme všechny potřebné věci. Poté jsme se vydali do lesoparku.

Cesta nám uběhla celkem rychle, neboť je krátce po Mikuláši, a když už nás neodnesl čert, tak jsme i něco dostali – a musíme si to náležitě vylíčit. Po příchodu na místo jsme si na vhodné lavičce připravili naši „pracovní plochu“ a vyzkoušeli si, jestli i ti nejmenší zvládnou upéct palačinku sami. Část z nás si vyzkoušela i jejich otáčení ve vzduchu. Ať již byly výsledné výtvory s marmeládou či s kakaem, opravdu se nám povedly. Když začalo těsto docházet, šli jsme si zahrát „na chyceného čerta“, pak si dali ještě každý půlku palačinky jako „dezert“ a museli jsme vyrazit na cestu zpět.

Tak zase za rok – a třeba bude možné postavit i sněhuláka…

Fotky z výpravy...»

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost