Vánoční nadílka - 22.12.2015

Tak zas jednou po půl roce, máme tu zas Vánoce... Naposledy jsme společně oslavili Vánoce na táboře, tentokrát je s námi slaví i všichni ostatní :)

Vánoční stromeček - Vánoční nadílka Dvojky 2015Sešli jsme se v klubovně poslední úterý před Vánoci, v dobu obvyklou pro začátek schůzek. Ačkoliv již část z našich členů odjela na Vánoční prázdniny, sešlo se nás opravdu hodně. V klubovně je již pár hodin poměrně živo, ale pro většinu z nás se zatím jednalo o zapovězené území. Nechceme přeci "vyplašit Ježíška". Nejprve bylo nutné v dolní hale odložit přinesené dárky a občerstvení, které vedoucí přenesli do klubovny. Posléze nás ještě čekala společná hra venku, během které ale JáChci tak trochu naboural do Kiki.

Z venku jsme se přesunuli dovnitř, odložili nadbytečné svrčky a teprve poté nás čekal přesun do potemnělé klubovny, ozářené světýlky na stromečku a svíčkami. Stoly plné chlebíčků, cukroví, lupínků i slaného pečiva, k pití máme džusy i limonády. S chutí se na to tedy vrháme. Po chvíli vytáhla Beruška kytaru, za jejíhož doprovodu jsme zvládli zazpívat několik koled. A pak došlo na hlavní program dnešního dne - rozdávání dárků. Již před nadílkou dostal každý z nás několik vylosovaných jmen členů, se kterými si vzájemně určitě dává dárek. Zároveň ale řada z nás přinesla dárky i pro další bratry a sestry, takže pod stromečkem bylo celkem narváno.

V rozdávání dárků se postupně vystřídala většina členů. Došlo také na Vánoční překvapení připravené jednotlivými družinami. Rosomáci a Medvíďata předvedli nacvičenou koledu "Světové Vánoce" (od Z. Svěráka a J. Uhlíře), ke které měli připravené také kulisy. Před odchodem domů došlo také na překvapení od Pand - připravili koule pro zimní krmení ptáčků, které jsme pověsili na keře a stromy v okolí klubovny.

Poté jsme se již rozešli do svých domovů, přičemž přejeme všem svým členům i jejich rodinám krásné Vánoce. Na oddílové Vánoce můžete zavzpomínat také při pohledu na fotky.

 

 

 

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost