21.7.2015 - 10.den

Vánoce

Dnes jsme se za zpěvu koled probudili do mrazivého rána. K rychlému vstávání nám napomohla nejen vůně kadidla, ale i vypuknutá koulovačka.

K snídani jsme měli záviny s kakaem. V rámci ranního bodování stanů jsme si mohli sami obodovat úklid stanů. Potom jsme pomáhali s doručováním dopisů Ježíškovi, kterých se nashromáždilo skutečně hodně.

Vylosovali jsme si jméno někoho dalšího z tábora, pro koho jsme tajně měli připravit nějaký hezký vánoční dárek, dále jsme mohli vyrábět pro kohokoliv. Na výrobu jsme si mohli půjčit cokoliv z výtvarky, či z domova.

K obědu jsme měli těstoviny se špenátem. Naučili jsme se seskládání štěstíček – hvězdiček z proužku papíru, na který jsme napsali nějaké hezké přání. Byla vyhlášena soutěž o nejhezčí vánočně vyzdobený stan, na který jsme si zároveň vyvěsili každý ponožku, do které nám mohli ostatní vložit dárky.

Koulovačka, doručování dopisu Ježíškovi, příprava dárků, soutěž o nejlepší vánoční výzdobu stanu. Po slavnostní večeři, ke které jsme měli smaženou rybu s bramborovým salátem, jsme si sedli k vánočnímu stromečku. Při zpívání koled jsme si mohli rozbalit své dárky a vylosovat si vánoční štěstíčko.

Potom jsme se zapojili do trochu upraveného vánočního zvyku, tj. házení kanadou ke stožáru. S nadcházející nocí nastoupil i velký zimní chlad a my se zachumlali do spacáků a spali do dalšího dne.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost