15.7.2015 - 4.den

Sluníčko nás probudilo do dalšího dne a my jsme se po tradičních ranních rituálech – rozcvička, vyzubení, snídaně, ranní nástup a bodování stanů, mohli vydat na další etapu celotáborové hry.

Oblíbenou Shrekovou pochoutkou jsou housenky, ale jelikož při cestování nezná všechny druhy, musí si dávat velký pozor, aby nesnědl nějakou jedovatou. V tom jsme mu museli pomoci a pomoc mu sehnat dostatek housenek, které mu neublíží.
Získali jsme indicii, že další část pokladu hlídají mravenci ve svém mraveništi. Jejich domov jsme hledali pomocí jejich feromonové cestičky a pomocí čokoládových drobečků. Nakonec jsme je úspěšně našli a truhla na poklad byla zase o kus plnější.

Po poledním klidu jsme si každý z připraveného těsta uváleli svůj preclík. Beruška a Roseanne zůstali v táboře, aby naše preclíky upekli a my všichni ostatní, jsme se vydali do vedlejšího tábora, který byl od nás kousek, kde jsme si společně měli zahrát hru. Jednalo se o hru, kde jsme byli rozděleni do 2 týmů, 1 tým hlídal vlajku, za pomocí hadrových míčků, kterými vybíjel 2. tým, který se snažil jim vlajku ukrást, což se nakonec nepovedlo.

Po navrácení do našeho tábora jsme si pochutnali na preclících. Potom jsme se pustili do výroby maškarních masek. Využít jsme mohli cokoliv. Po večeři začal správný maškarní ples. Každá maska byla úplně jiná, ale všechny moc pěkné. Během večera jsme měli řadu soutěží, např. plnění úkolů z obálky, když u nás zůstala ve chvíli, když přestala hrát hudba, nebo jezení jablka z lavoru.

Slunce již dávno zapadlo a my jsme museli jít spát.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost