12.7.2015 - 1.den

A je to tady, již dnes odjíždíme na tábor. Rodiče nás dovedli k místu odjezdu k Bille na Drkolnově v Příbrami. Po předání všech potřebných papírů a léků, jsme se mohli vydat na cestu.

Část z nás odjížděla i s věcmi auty, zbývající část se vydala na cestu autobusem na Dobříš, kde byli vyzvednuty a též dovezeni auty až do tábora.

V táboře nám byly rozděleny jednotlivé stany a my jsme se mohli začít zabydlovat a vybalit si své věci. Poté následovalo seznámení s pravidly chování na táboře. Poobědvali jsme svačiny z domova. Pak následoval výběr nožů, seker a dobrot, vše bylo popsáno a uschováno v kuchyni.

Po tom všem jsme si zahráli řadu her, kde jsme o sobě mohli zjistit řadu zajímavostí o ostatních a oni o nás. Protože bylo velké horko, šli jsme se vykoupat do řeky.

Náhodným losem z rukavic, jsme byli rozděleni do 4 družin: Malleus, Ascia, Lancea a Pugio.

Po večeři, ke které jsme měli gulášovou polévku s chlebem, nás navštívil král Artuš. Požádal nás o pomoc při získávání zpátky královského pokladu, který mu ukradla zlá Dobrá víla. Při našem hledání nás po celý zbytek tábora bude doprovázet Shrekova družina (sestřenice Fiony, Kocour, Oslík, Perníček a Tři prasátka). Snad se nám to povede.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost