29.7. - 14.den

Probudili jsme se do slunečného rána. Po rozcvičce a vyzubení jsme se nasnídali chlebem s pomazánkovým máslem. Po nástupu jsme se vrhli na balení všech věcí, které již do odjezdu nebudeme potřebovat, pro některé z nás to byl skutečně oříšek, jak naskládat všechny věci do kufru, aby šel zavřít. Poté jsme si šli zahrát pár míčových her.

K obědu jsme měli těstoviny, k nimž byl sýr, buřt, osmažená cibulka a kečup. Po obědě následoval polední klid, při kterém jsme čerpali síly na závěrečnou etapu celotáborové hry. Před hrou jsme se ještě pustili do poklízení tábora, byla zbourána teepee a Golem s Beruškou odvezli část věcí již do klubovny.

Vydali jsme se na cestu po ještě nevychladlých stopách Donnieho k místu úkrytu, kde schoval černou perlu. Abychom mohli černou perlu získat, museli jsme se postavit zlým medúzám a zároveň najít správné klíče, které dokázaly odemknout truhlu s černou perlou. Vše jsme úspěšně zvládli a konečně získali černou perlu od zlého kraba Donnieho nazpět.

Po hře jsme se šli ještě vykoupat a pak už následoval poslední společný večer. Na závěr pro nás byla připravena žranice. Mohli jsme si dopřát celou řadu dobrot – chlebíčky, různé sušenky, tyčky, lupínky, bonbony, oříšky atd.

Dle bodování byli vyhlášeni nejpořádnější členi tábora, ale i největší čuňátka. Poté bylo vyhlášeno umístění jednotlivých družin v celotáborové hře, kterého jsme se již nemohli dočkat. Umístili jsme se v následujícím pořadí: na prvním místě Bodloci, na 2. Havýši, na 3. Pomčíci a na čtvrtém Sapíni. Každý z nás dostal diplom a stužku.
Na závěr večera nám připravili ohňostroj, který byl moc krásný. Celý den jsme si skvěle užili.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost