27.7. - 12.den

Středeční ráno jsme zahájili urputným soutěžením. Každý se chtěl stát majitelem těch nejkrásnějších vodních rostlin, sasanek a korálů.

Po snídani nás čekalo nemilé překvapení. Okolní moře pokryla ropná skvrna, ve které uvízla řada ptáků. Všechny družiny naštěstí ukázali, že mají srdce na dobrém místě a pomohli všem ptákům s očištěním špinavého peří. Ani v pozdější části dopoledne jsme nemohli vydechnout. Na naší cestě za záchranou černé perly nás přepadli žraloci, se kterými jsme se udatně utkali. Během zpáteční cesty ze hry jsme si mohli prohlédnout stavbu kulis historického filmu, který se bude nedaleko našeho tábora natáčet v srpnu. Na tábořiště jsme se navrátili akorát k obědu – číně s rýží.

Odpoledne dnešního dne bylo bohužel deštivé, ani tak jsme ale nepropadli špatné náladě. Navštívili jsme módní salón U Perutýna. Úkolem každé družiny bylo vysoutěžit si zkrášlovací doplňky a následně načepit nejkrásnější rybu tábora. Večer všechny překvapili koblížky, které vedoucí nasmažili pro celý tábor.

V noční tmě se starší vydali hledat světlo majáku. Naštěstí byli úspěšní, a tak jsme zdárně dorazili ke břehům Sydney.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost