Výprava družin Pand do hájovny Na Dědku - 20.-22.10.2017

Ještě než zavládne zima, vydaly se družiny Oranžových, Žlutých a Hnědých Pand na celovíkendovou výpravu do Třemšínských Brd.

Základnou po naše skauty a skautky se stala hájovna Na Dědku, do které vyrazili z Rožmitálu pod Třemšínem. Podzim již značně pokročil, na místo tedy dorazili až po soumraku. Ubytovali se tedy za svitu svic a při pití horkého čaje strávili večer příjemným povídáním.

Sobota byla zahájena svižnou rozcvičkou a vydatnou snídaní – ovesnou kaší s mlékem a broskvemi – po které se všichni účastníci výpravy vydali do místních lesů. Počasí jim přálo, a tak se mohli pokochat krásami podzimní krajiny, partizánským bunkrem, Třemšínskou boudou i brdskými studánkami. Po návratu na základnu se pustili do dělání dřeva, aby doplnili spotřebované pro další návštěvníky hájenky a poobědvali sekanou s chlebem. Odpoledne se pustili do hry, jejímž cílem byl lov kachen. Jak se ukázalo, již shánění potřebného vybavení nebylo snadné a trefit obrázek kachny bylo ještě náročnější. Sobotu po večeři – těstovinách s masem na pórku – završili běhacím scrabble, ve kterém se pro potřebná písmena vydávali na půdu i do temného sklepa.

Nedělní počasí se bohužel nezdařilo. Ovšem i když pršelo a značně se ochladilo, došli bez problémů na autobus do Rožmitálu. Někteří si ještě zkrátili čekání krmením kachen a zanedlouho již vystupovali v Jiráskových sadech v Příbrami.

Další družinová výprava je čeká v prosinci a jako již tradičně, bude to výprava palačinková.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost