Výprava do Prahy – 25.-26.11.2017

Ráno v sobotu 25. listopadu jsme se sešli na vlakovém nádraží. Naším cílem se stalo hlavní město, ve kterém jsme strávili dva dny.

Ve srovnání s vnějším klimatem bylo ve vlaku příjemné teplo, a tak jsme odpočívajíce v klidu přijeli na Hlavní nádraží v Praze. Po zakoupení lístků na MHD jsme se rozdělili na dvě skupiny, neboť družiny Pand byli ubytované na jiném místě než Rosomáci a Medvíďata. Po zanechání věcí v našem dočasném domově jsme ale opět zamířili ke společnému cíli. Sešli jsme se na Letné, kde jsme nejprve poobědvali a následně nás přivítaly brány Národního zemědělského muzea, kde s díky pestrosti a bohatosti expozic každý přišel na své (koukněte na fotky).

Po dokončení prohlídky nás čekala jedna z nejdůležitějších událostí oddílového života poslední doby. Se souhlasem střediskové rady z minulého týdne se Janek po složení svého činovnického slibu stal zástupcem vedoucího oddílu.

Počasí bylo značně pochmurné a deštivě, na pozdější odpoledne jsme se tedy opět rozdělili a zamířili do zapůjčených kluboven. Po ubytování a uvaření vydatné večeře se Medvíďata a Rosomáci vydali do historického centra města. Pandy zamířily na vrch Vítkov, odkud si mohli krásně prohlédnout noční Prahu. Večer následně uzavřely hraním deskovek.

V neděli jsme se nasnídali, zabalili a zamířili na domluvené srazové místo – Staroměstské náměstí. Zde jsme se v týmech pustili do hledání různých míst a plnění úkolů. Důkladně jme se tak mohli seznámit s různými zákoutími starého města. Čas rychle postupoval, a tak pozdější oběd nás čekal až ve vlaku do Zdic. Díky zpoždění vlaku jsme přestup sice zvládli jen tak tak, celá cesta ale probíhala za dobré nálady a vyprávění zážitků, a zanedlouho jsme byli v Příbrami, kde nás přivítal poletující sníh.

Zapsal: Mráček

PS: Děkujeme městu Příbram za dotační podporu této akce.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost