Výprava Medvíďat a Rosomáků za kačenkami do Rožmitálu - 24.-25.3.2018

Výprava Medvíďat a Rosomáků za kačenkami do Rožmitálu

Máme 24. března, chvíli po osmé ráno, a začíná naše další „spací“ výprava družin Medvíďat a Rosomáků, na kterou se tentokrát vydáváme do Rožmitálu pod Třemšínem. A kdo všechno? Tobík, Botička, Čenda, Vojta, Suvenýr, Hlouško, Kuba, Kitty, Tobiáš, Dory a Nudlička. Beruška je nemocná, tak s námi jede jenom Golem. Vyrážíme autobusem z Jiráskových sadů a za půl hoďky už vystupujeme v Rožmitále.

Stejně jako Pandy minulý víkend, i my budeme bydlet v klubovně Rožmitálských skautů. Z autobusového nádraží se tedy nejprve vydáváme tam. Nacházíme klíče, prohlížíme zdejší probíhající rekonstrukci a ze všeho nejdříve se zabydlujeme. Následně se oblékáme na ven – čeká nás cesta na nákup. Máme sobotu, nejbližší obchod má tedy zavřeno, ale naštěstí to jistí Norma. Procházíme městem, cestou si prohlížíme třeba jez, povídáme si o značkách a také došlo na nějaké hry. V obchodě se domlouváme, co budeme vařit a za chvíli jsme u pokladny. Je tu celkem plno, ale nikoho jsme vevnitř nezapomněli, a tak si před obchodem rozdělujeme věci z nákupu a vydáváme se zpět do klubovny.

Přikládáme do kamen a dáváme vařit oběd, ke kterému máme brambory s párkem. Kvůli rekonstrukci vaříme na malých plynových vařičích, čekání si však vyplňujeme spoustou her u stolu. Třeba rozlišování levé a pravé nám už celkem jde. Došlo také na malování podle pohádky a na výrobu vlaštovek a soutěž v létání s nimi.

Po obědě se opět vydáváme ven. Tentokrát vede naše cesta do centra, které si prohlížíme, hledáme zajímavé sochy i dopravní a turistické značky. Cestou stíháme vyzkoušet i zdejší prolézačky a nacházíme spoustu kačenek na kraji Podzámeckého rybníka. Využíváme příležitosti a trochu je krmíme. Prohlížíme si zámek a okolí, válíme sudy z kopce, závodíme… A došlo i na řadu dalších her a také na svačinu.

Po návratu do klubovny se nejprve trochu ohříváme a čeká nás příprava dřeva na topení a příprava večeře. K té nejprve připravujeme sýrovou pomazánku a poté venku rozděláváme oheň a opékáme topinky. Po véče došlo i na blikací noční hru.

Je čas jít spinkat. Rozkládáme karimatky a spacáky a po nezbytnostech, jako je čištění zubů, převlečení se a také přiložení do kamen, jdou za doprovodu pohádky Medvíďata spát. Rosomáci ještě chvíli hrají člověče a pak – dobrou noc.

Ráno se probouzíme pomalu, ale po přiložení do kamen se nejprve rozcvičujeme a poté vylézáme ze spacáků. Ty, kterým se nechce, jsou tak trochu vydolováni. Snídáme, balíme se a uklízíme klubovnu. A samozřejmě také doplňujeme ke kamnům zásobu dřeva, aby ti, co přijdou dovnitř po nás, nemuseli hned do dřevníku.

Do odjezdu autobusu ještě máme nějaký čas, navštěvujeme tedy naše známé u rybníka, podělujeme je o zbytek chleba a došlo na další hry. Nejzajímavější byla honička po ledových krách. Poté si dáváme svačinu a následně se po jedné hodině skládáme do autobusu a vyjíždíme zpět domů. Jen cestou připadá nějaké paní v autobuse hrozně divné, jak je možné, že nezlobíme. Před druhou hodinou odpolední vystupujeme v Jiráskových sadech z autobusu a postupně se rozcházíme domů. I když byla venku celkem zima, jsme rádi, že nám počasí celý víkend přálo počasí a těšíme se na další výpravu.

Zapsal: Golem

PS: Tato výprava byla podpořena z dotace města Příbram.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost