Výprava za čarodějnicemi - 28.4.2018

Výprava za čarodějnicemi - 28.4.2018

Zanedlouho se budou po celé republice zase po roce upalovat čarodějnice, ale ne všechny patří mezi ty zlé, kterých bychom se měli zbavit. Naopak jsme zjistili, že jsou v Příbrami a po okolí poschovávány také čarodějnice hodné, které jsme se v sobotu 28. dubna vydali hledat.

Sešli jsme se v 10 dopoledne u klubovny a naše cesta vedla nejprve k Nováku. Prohlížíme si zdejší úpravy a také si zkoušíme zapamatovat co nejvíc „soch“, kterých je zde opravdu hodně. Procházíme kolem rybníka a následně se vydáváme směrem na Padák. Překvapuje nás, kolik zde v poslední době vyrostlo rodinných domů. Když se konečně dostáváme až nad ně, čeká nás menší pauza, v rámci které nejdřív zkoušíme svoji paměť a dochází také na pohádku. Konečně se dozvídáme, co je naším dnešním úkolem. Požádala nás o pomoc Malá čarodějnice, které je smutno a chtěla by, abychom jí pomohli najít kamarádky. Jenže ty nenajdeme na jednom místě, ale budeme se muset dostat na místa, kde jsou poschovávané.

Pokračujeme dále do kopce, procházíme Hatěmi a poté se vracíme zpět, směrem do zdejšího lesoparku. A cestou hledáme čarodějnice, což není úplně jednoduché. Víme, kde přibližně je máme najít, ale nejprve musíme odehnat zlé čarodějnice, sesbírat pavouky, najít kočičku… Došlo i na oběd a poté nás čeká sbírání surovin a míchání lektvarů z nich na louce nad Novákem.

Procházíme zdejší novou zástavbou vyznačující se „stromovými“ názvy ulic a poté pokračujeme kolem rybníčku Kaňka a stoupáme alejí stoupáme na Svatou Horu. Máme dneska opravdu horko, tak po příchodu na kopec se nejprve vydáváme ke kohoutku v ambitech, kde si doplňujeme zásoby pitné vody. Posléze si jdeme prohlédnout historická hasičská vozidla, která jsou dnes vystavena na zdejším hasičském dni. Následuje ještě několik her, nacházíme další dvě čarodějnice a poté se s ohledem na blížící se konec výpravy scházíme po schodech dolů do města.

V Dlouhé ulici ještě se k nám za písničku ještě připojila poslední z čarodějnic. Následně nezbývá už nic jiného, než dojít na náměstí, kde už na nás čekají rodiče. Nikdo dnes neuhořel a kamarádky čarodějnice doprovází své nálezce domů ?

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost