Vánoční nadílka - 16.12.2018

Vánoční nadílka

Tak se zase blíží Vánoce! A kromě Ježíška, který za námi přijde až na Štědrý den, si dáváme dárky také vzájemně v rámci oddílu. V letošním roce jsem se sešli k oddílové Vánoční nadílce v neděli 16. prosince 2018.

Nejprve se již kolem půl druhé sešli členové vedení - k ozdobení stromečku a přípravě všeho potřebného. Ostatní členové oddílu se poté sešli ve čtyři hodiny odpoledne. V hale jsme si odsvlékli bundy a čepice a připravili jsme dárky a občerstvení k odnešení do klubovny. Nás hned na začátku nadílky čekala pohybová hra, v rámci které jsme si zahráli na sobíky rozvážející dárky mezi jednotlivými stanovišťmi a měli jsme při tom také příležitost procvičit si jména těch, které si ještě úplně přesně nepamatujeme. (Přeci jen, na většině schůzek a výprav jsou Pandy zvlášť od Rosomáků a Medvíďat.) Všechny věci se nám podařilo dorozvézt správně a poté jsme se již mohli přesunout do klubovny a usadit se ke stolům plným občerstvení. Každý z nás něco přinesl a navíc zde již byly připravené chlebíčky a lupínky od vedení, bylo toho tedy na výběr opravdu hodně.

Nadílku jsme zahájili společným přípitkem a poté jsme se pustili do jídla. Ale nevěnovali jsme se samozřejmě jen jemu! Došlo také na zpěv vánočních koled, za Beruščina hudebního doprovodu. Postupně jsme se dostali také k dárkům. Všichni přinešli dárky členům vlastní družiny, které si vylosovali na předchozí schůzce, ale také spoustě dalších členů i členek. Pár z nás přineslo dárky dokonce všem přítomným :)

V rozdávání dárků jsme se postupně vystřídali skoro všichni, ale čas se nám již nachýlil, a bylo potřeba předat také dárky družinové. Nejprve předali své dárky Rosomáci a Medvíďata - připravili si pro Pandy ozobávací tyčky - jednak ve varianta se směsí semen pro ptáčky a poté také ve variantě s oříšky a sladkým zdobením pro lidi. Poté nám představili svůj dárek Pandy, které nám vyrobily vlastní deskovou hru.

Na konci nadílky došlo také ke společnému "prskání" a s přáním hezkých Vánoc jsme se rozešli domů. Ještě však nešlo o poslední akci v tomto kalendářním roce - ještě nás čeká dobrovolná čtvrteční schůzka a Betlémské světýlko.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost