Vánoční nadílka 17.12.2023

Vánoční nadílka 17.12.2023

Štědrý den nás čeká přesně za týden, ale to budeme všichni se svými rodinami čekat na Ježíška. Se členy oddílu se tedy scházíme již v neděli 17. prosince ve 3 hodiny odpoledne na naší letošní Vánoční nadílce.

Příprava na Nadílku ale začala již o pár hodin dřív. V klubovně se nejprve sešli rádcové a členové vedení, kteří klubovnu vyzdobili a připravili také pohoštění. Všichni společně se ale scházíme až ve 3 a naše první kroky vedou dolů do haly. Zde si ze svých věcí vybalujeme donesené dárky a také něco na zub a necháváme to „transportovat“ do klubovny. Poté se upravujeme do krojů a čekáme na zvuk rolničky, která nás pozve dál.

V klubovně na nás čekal nazdobený svítící stromeček s hromadou dárků, ale ozdobená jsou i okna, stoly jsou zaplněné chlebíčky a cukrovím a hoří nám zde i svícny, které jsme vyráběli na předchozí schůzce. Nadílku zahajujeme společným přípitkem a poté nám již nic nebrání v tom, abychom se pustili do zábavy 😊

Protože část z nás se tváří, že už hodně dlouho nejedla, je potřeba nejprve ochutnat od slaného i od sladkého a spláchnout to limonádou. Poté ale přichází na řadu také další aktivity…

Přesunujeme se do haly, kde nás čeká společná hra na mrazíka a také tradiční „házení škrpálem“, při kterém se snažíme odhadnout, koho čekají v příštím roce nějaké změny. Po návratu do klubovny pak následuje zpívání koled a také rozdávání dárků.

Na letošní Nadílku měl každý přinést 2 dárky beze jména, kterým byla hned při příchodu přidělena čísla. Následně si tipováním čísel od 1 do 100 „určujeme“, které z těchto očíslovaných dárků jsou pro nás ty pravé. Pod stromečkem se ale kromě nich ocitly také dárky, které svého konkrétního příjemce mají. A aby toho nebylo málo, pár z nás připravilo dárek dokonce pro všechny přítomné. Například Golem s Beruškou připravili balíček pro všechny, kteří dorazili, a jako bonus v něm byl schován také vánočního Pikachu do naší celoroční hry.

Čas nám pokročil. Přesunujeme se ke stromečku, kde nás čeká povídání kromě jiného také o tom, jaké dárky bychom přáli ostatním členům našich rodin.
Nakonec se oblékáme a jdeme před budovu, kde zakončujeme letošní oddílové Vánoce jako vždy společným „prskáním“.

Ještě nás letos čeká Betlémské světýlko a poté přejeme všem krásné Vánoce.

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost