Palačinková výprava Medvíďat a Rosomáků - 17.12.2017

Palačinky 2017

Venku celou noc chumelilo, všude je spousta čerstvého sněhu, ale přesto se scházíme v neděli 17. prosince před Billou na Drkolnově a vydáváme se na tradiční palačinkovou výpravu Medvíďat a Rosomáků.

Dorazili Kitty, Hlouško, Suvenýr, Domík, Sběrda, Vojta, Pláštěnka, Tonda, Beruška a Golem. Nejprve se Golem stavuje v Bille pro mléko a poté se všichni přesouváme do klubovny, kde na nás čeká zbytek zásob, které nám už nakoupily Pandy. Na rozdíl od nich ale budeme palačinky opravdu připravovat venku…

V klubovně je naším prvním úkolem připravit palačinkové těsto. Už jsme to v minulosti párkrát zkoušeli, tak se ujímáme jednotlivých úkolů a za chvíli ho máme plný kotlík. Poté ještě balíme všechny potřebné propriety (vařič, pánvičky, mazání…) a vyrážíme opět do zimy.

Naše kroky vedou do lesoparku u Litavky. Na jeho kraji je hned vedle ohrady s muflony vybudované „letní“ posezení s lavičkami, stoly a ohništěm. Zde si vybíráme vhodný stůl, který prohlašujeme za naši dnešní kuchyni. Část z nás zkouší rozdělat oheň pro zahřátí, ale moc se nám to nevede. Každopádně za chvíli mají vedoucí připravené věci na vaření a tak se do toho pouštíme. Nejprve má každý z nás jednu palačinku připravenou od Golema. Poté vytváříme „frontu“ – pořadí, ve kterém se budeme střídat ve smažení dalších kousků. Každý z přítomných si postupně zkouší pečení minimálně dvou dalších palačinek, ke konzumaci si je poté každý může naplnit marmeládou, nutelou a šlehačkou. A kdo zrovna nepeče, využívá zdejší spousty skvěle lepícího sněhu – vyrábíme koule, sněhuláčky...

Jsme úspěšně po jídle a už se nám trochu nachyluje čas, balíme tedy všechny věci zpět do batohů a vydáváme se dál do lesoparku. Ještě nás čeká jeden důležitý cíl dnešní výpravy – nadílka lesní zvěři. I zvířátka mají v zimě hlad, tak jsme se rozhodli  připravit jim jejich vlastní „vánoční stromek“. Zdobíme ho jablky, mrkví a koulemi pro ptáky, pod něj umisťujeme další jablka, mrkev a také kaštany. Nakonec dojde i na „Nesem vám noviny…“ a pak se již musíme vydat zpět do města.

Vánoce jsou za dveřmi, tak se za pár dní uvidíme na Vánoční oddílové nadílce :-)

 

Zapsal: Golem

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost