Tábor v Tabčáru s Milka týmem 15.-28.7.2012

A již skutečně stojíme na pomyslném konci příběhu našeho letošního letního tábora. Ráno jsme začali velice příjemnou povinností, totiž hledáním dárků, které si z tábora odvezeme. Následně jsme se již pustili do dobalování věcí dětí, které následně odváží Golem a Veverka do Dublovic, ze kterých jim odjíždí autobus do Příbrami. V táboře nyní zůstávají kromě vedoucích jen Janek, Máca, Placatka, Sluníčko a Martin, kteří pomáhají s úklidem a balením tábora. Kolem jedné hodiny dorazil domluvený náklaďák a během několika minut již nebylo možné poznat, že jsme tu strávili dva týdny. Těsně před odjezdem nás ještě zastihl Prófa, který se s námi přijel rozloučit.

Všichni jsme odjeli do Libice, kde naše táborové věci uskladňujeme u rodiny Berků, které tímto velice za jejich služby děkuji. Následovalo uklízení věcí na půdu a také postupný odvoz lidí i věcí do Příbrami.

Z tábora v tuto chvíli zbývá jen několik hodin uklízecích prací v klubovně, ale především zážitky, na které se nezapomíná. Před námi stojí nový skautský rok, a také další letní tábor, jehož přípravy se rozebíhají již v tuto chvíli.

Zapsal: Mráček

Dnešní den je posledním celým dnem na letošním táboře, a proto valná část dopoledne byla věnována úklidu a především balení. Také jsme se pustili do přípravy slavnostního ukončovacího ohně, jehož podobu určovali prefekti kolejí.

Po těstovinách se špenátem, které byli k obědu, a poledním klidu se nám do rukou dostala záhadná stará mapa odkazující k několika vyznačeným místům. Na vyznačených místech každá kolej postupně získávala indicie k něčemu důležitému. Nikdo se nevyhnul ani obchodu s duchem větrného mlýna. Všichni se nakonec dopátrali poslední chybějící části pravého jména vy-víte-koho juniora, které je nutné k jeho zničení, a také části mapy, která ukázala jeho aktuální ležení. I proběhla slavná bitva, která nakonec skončila naším vítězstvím, a tak kouzelnický svět může být klidný, jelikož je opět v bezpečí.

Snad by to ani nebyl pravý konec tábora, kdybychom tento den nezavršili žranicí, která proběhla u ohně.

Zapsal: Mráček

Probudili jsme se do krásného dne, rozcvičili jsme se a posnídali müsli. A pustili jsme se do dělání dřeva. Po dodělání asi 3. kolečka jsme se dozvěděli, že si sami děláme oběd na ohni. K obědu byla naplánovaná hrstková polévka, ale u některých družin to nedopadlo jako polévka, ale spíše jako kaše. Dojedli jsme a mohli jsme si odpočinout v rámci poledního klidu. Po skončení mladší šli hrát stopovačku a starší šli vázat lana pro další program. Po prolezení překážek jsme se šli sprchovat teplou vodou. Bylo to moc fajn. Lidé, kteří nemají žádný slib, tak šli spát. A ti, co mají, tak šli a 3 lidé – Pískal, Koště a Brumla tak splnili 1 vlčácký a 2 světluškovské sliby. Odslibovali a šli jsme spát. Dobrou noc.

Zapsala: Sluníčko z koleje Equus

Probudili jsme se do děsného mokrého dne, protože pršelo, tak nebyla rozcvička. Poté jsme šli všichni na ranní hygienu, a potom následovala snídaně, ke které jsme měli chléb s pomazánkovým máslem. Potom byl ranní nástup a bylo i lepší počasí, poté bylo vyřizování úředních papírů na povolení návštěvy pana Mrkvičky.

Potom následoval oběd a výdej sladkostí, pak byl polední klid, pak nám vedoucí dali práci pro funkci tábora. Pak jsme hráli hru Dostaň se do stanu – bitva s koulemi a ochrannými věcmi. Cíl byl dostat se do stanu. Pak jsme uklízeli použité koule a měli jsme 30 minut pauzu. Poté jsme sbírali pavouky a byla večerní hygiena a nástup, bodování stanů a nakonec večerka.

Zapsal: Martin z koleje Cygnus

Probudili jsme se do krásného dne, jedli jsme snídani a byl nástup. Po nástupu bylo bodování. Po bodování byla hra Horský trol. A pak jsme šli do rybníka se koupat, bylo to super. Museli jsme se vykoupat a bylo šílené vedro. A po vodě byla večeře, byla výborná. Večer jsme si zahráli dámu. No moc nám to nešlo, ale vyhráli jsme! A pak byla hygiena. Po hygieně jsme měli z náměstíčka pohádku. No prostě supr den!

Zapsala: Míša z koleje Diceros

Probudili jsme se do krásného dne. Když jsme vylezli ze svých stanů, zjistili jsme, že jsou Vánoce. Během rozcvičky jsme museli najít vločku, abychom dostali snídani. Po ranní hygieně následovala snídaně, ke které byly koláče s mlékem. Poté byl nástup a bodování stanů. Dále jsme dělali svoje povinnosti. Kolem svačiny jsme začali vyrábět dárky. Dárky mohly být ze dřeva, nebo papíru. K obědu byly těstoviny + kakao. Když jsme vyrobili dárky, tak jsme je zabalili a začali jsme zdobit cukroví a stromeček ozdobami. K večeři byla ryba a bramborový salát. Po večeři jsme šli k ohni, kde se rozdávaly dárky a zpívalo se s kytarou. Poté se šlo spát.

Zapsala: kolej Karcharodon

Probudili jsme se, a jelikož byla neděle, šli jsme si bez rozcvičky rovnou vyčistit zuby. Následovala snídaně, ke které byla vánočka, závin a čaj. Po nástupu jsme šli dělat přidělené práce, a po nějaké době jsme zahájili Turnaj X kouzelníků o uhašený pohár. Disciplíny byly celkem tři a byly velice složité. 1. disciplína začínala u rybníka. Tam byly 4 ustřižené pet-lahve. My jsme museli za pomoci lžíce tam nanosit vodu, a poté vytáhnout psaní. Pomocí něj jsme se dostali k balonkům a v nich byli papírky. My jsme museli bez dotyku balónku získat papírek.

Následoval oběd – smažák a brambory. Po poledňáku jsme pokračovali v turnaji. Byly další dva namáhavé úkoly. Na konci, když byly spočteny body, jsme zjistili, že vyhrál KARCHARODON se 150 body.

Poté bylo sprchování a nástup. Potom malý šli na pohádku a spát a velcí vymýšleli rádio SKALNÍ TROL. Po nějaké době šli spát i oni.

Zapsala: Sluníčko z koleje Equus

Probudili jsme se do krásného slunečného dne. Poté následovala ranní rozcvička, při které jsme se jako vždy protáhli. Potom jsme si vyčistili zuby a umyli ruce a šli jsme na snídani, ke které služba připravila chleba s povidly. Po snídani následoval ranní nástup, při kterém všichni stáli v pozoru a zpívali skautskou hymnu při vztyčování státní vlajky. Šli jsme dělat určité práce k funkci tábora. Po práci jsme šli hrát bitvu s šátky. Pak byl oběd, ke kterému byla čočka s vajíčkem. Po obědě jsme hráli honěnou + zabíjenou s Golemem. Poté byl nanuk, příprava ohně na červené zelí, ze kterého jsme dělali jedy ve zkumavkách, pak následoval poledňák, pohádka, večerní hygiena a večerka.

Zapsal: Martin z koleje Cygnus

Probudili jsme se do krásného dne, potom byla rozcvička a snídaně. Po nástupu jsme se museli sbalit a šli jsme na výlet. Museli jsme se rozdělit do dvou skupin. Děti šest až dvanáct do Dublovic a dvanáct až šestnáct do Sedlčan. V Dublovicích šli do krámku, zatímco my jsme mohli na dvě hodiny, kam jsme chtěli. Po dlouhým výletě jsme dostali k večeři langoše. A pak pohádka na dobrou noc.

Zapsala: Míša z koleje Diceros

Probudili jsme se do krásného dne. Byla rozcvička a pak byla snídaně a byly rohlíky s máslem, potom Mrak zapískal nástup a jít za kouzelnickým ministrem, kterého jsme museli zachránit. Nabírali jsme vodu z rybníka, kterou jsme nalívali do nádob a šli jsme do tábora a hráli jsme famfrpál, a potom byla svačina. Každý dostal práci, potom byla večeře.

Zapsala: kolej Karcharodon

Po probděné noci jsme se probudili do „krásného“ dne. Rozcvičili jsme se a vyčistili jsme si zuby. Posnídali jsme cornflakes. Když už jsme měli obodované stany, tak jsme po družinách vyráběli košťata. Po dodělání jsme se rozdělili do 2 skupin po 2 družinách. 1. létala na koštěti a ta 2. věštila z ruky. Naše skupina šla létat na košťatech. Co nejrychleji jsme museli proletět danou dráhu. Následoval oběd, ke kterému byla hrachová polévka a krupicová kaše. Po poledním klidu jsme se vyměnili, takže my jsme měli věštění z ruky. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého. Posvačili jsme rajče a následovalo naše osobní volno a hned po konci jsme po družinách grilovali kuřecí a vepřové maso, párky a cibuli. Jako večerní program byla návštěva vesničky. Byla to logická hra. Pomocí lístečků jsme se dozvídali, kdo lže a kdo ne. Na konci hry jsme zjistili 1 písmeno jména. A hned do spacáku =P. Většina z nás spala až do rána kromě vedoucích, rádců a mě.

Zapsala: Sluníčko z koleje Equus

Včera jsme se opět probudili do krásného zamračeného dne. Služba na kuchyň – což jsme byli my – ráno dělala snídani, ke které byly chleby s medem a čaj. Toto jídlo určitě chutnalo minimálně táborovým třiceti strávníkům – s žihadlem. Po snídani jsme zbytek chlebů vyhodili do odpadovky.
Během dopoledne byla sušenka ke svačině, jinak bylo (ještě pořád) spíše pracovního rázu. Až těsně před obědem se chvilku hráli lachtani. K hamu-papu byla francouzská polévka a řízek s bramborem.

Po obědě jsme zasazovali rostlinky do květníčků a tvořili si na mě fóliovníky. Poté přišel Vy-víte-kdo junior s vy-víte-jakou sekerou a svou tlupou a vyvraždili celou školu, kterou Mráček vzápětí oživil, aby mohla uklidit tábor. K odpolední svačině byla nektarinka. Po ní byl pro všechny, hlavně pro ty, kteří jsou na táboře poněkolikáté, opravdu nevšední zážitek – SPRCHOVALI JSME SE!!! Potom byla večeře – těstovinový salát. Úplně na konci dne jsme museli najít sedm listů s bajkami, každá družina svoje, ze kterých jsme poté ráno zjistili, jak zabít – však všichni víme-koho. =)

Zapsala: kolej Cygnus

Probudili jsme se do krásného letního dne (pršelo). Jako vždy byla rozcvička a snídaně. Po vztyčení naší národní vlajky nám Bumbál, nebo Brumbál dal seznam věcmi na letošní rok. Potřebovali jsme kouzelné peníze, proto začínáme sbírat magické předměty, abychom je mohli prodat. Po obědě začínáme pracovat – dřevo, větve atd. Následuje oběd – čínská směs s rýží. O poledním klidu jsme si odpočinuli a nabrali nové síly na další hru. Ty vydělané peníze jsme nakoupili školní potřeby pro rok 2012 – 2013. Všichni jsme sehnali věci ze seznamu a za zbytek zlatých jsme si užívali dalších služeb – např. masáže, tetování a další. Dále na programu bylo savování triček a všichni se do toho s radostí pustili. Nakonec jsme je nabarvili a dali napařit. Nakonec byla večeře s česnekem. A jako třešničku na dortu byl oheň se zpěvem s kytarou.

Zapsal: Placatka z koleje Diceros

Ráno jsme se probudili do krásného slunečného dne. V táboře byli jen vedoucí a starší skauti, kteří stavěli tábor, než přijedou děti. Nejprve jsme se nasnídali a provedli ranní hygienu. Poté jsme se společnými silami postavili stožár. Kolem poledne začali jezdit děti, které přivezl Golem autem. Děti se zabydlily ve stanech a naobědvaly se ze svých zásob. Hned poté následoval nástup, kde vedoucí seznamovali děti s pravidly tábora. Pak nás rozřadili do skupin. Do skupin nás rozděloval moudrý klobouk. Dále jsme řezali dřevo. K večeři byl guláš s chlebem a dále byla pohádka pro malé a šlo se spát.

Zapsala: kolej Karcharodon

Dnešní den je vyvrcholením předtáborových příprav. Právě dnešní den je počátkem stavby tábora, aby na zítřek bylo již vše připraveno. Sešli jsme se již brzy ráno, abychom naložili věci z klubovny, odkud jsme následně pokračovali do Libice, kde máme uskladněnou většinu táborových věcí, které Mráček, Golem, Veverka, Mobi a Janek připravili již den dopředu, a tak samotné nakládání šlo hladce. Při našem příjezdu bylo již tábořiště prázdné, a tak jsme se mohli okamžitě pustit do stavby. Do večera byla již v provozu latrína, stály všechny stany i MASH a kamna byla usazena. První večer jsme na táboře strávili společnou večeří a vyprávěním vtipů na všemožná témata. Nejzásadnější událostí dne byl vznik vtipu, který ale nejspíš pochopí jen zúčastnění: „Jdou takhle blondýn, brunet a černovlasý… A všichni jsou to šampóni!“

Zapsal: Mráček

Uteklo to jako voda, ale letní tábor máme v letošním roce bohužel již za sebou. Společně jsme prožili krásných 14 dnů na louce nedaleko Příčov u Sedlčan, které byly plné překvapení a nezapomenutelných (často také nevysvětlitelných) detailů. Nikdo jiný než účastník tábora totiž neví, kdo, popřípadě co to je Milka tým (a jak ke svému jménu přišel), kdo jsou to Helmuti a kameni s dřevěnými srdci, proč topíme kameny, zatímco cesty jsou plné dřeva, nebo jak jsme se všichni stali příslušníky jedné velké fiktivní rodiny.

Schůzky
Klubovna
Pro členy
Skautský letní tábor
2024
Kronika
Fotky
Pro veřejnost